Últimes opinions:

Escriu i envia la teva opinió per correu electrònic. Indica un Nom o pseudònim i un Tema.

Si vols utilitzar un correu anònim: ves a Gmail. Usuari: opinio.anonima Contrasenya: anonimat. Envia el teu missatge a vilamajoropina@gmail.com

No es publicaràn opinions sense nom o pseudònim.

Doneu un cop d'ull als últims comentaris:

Al peu de cada opinió trobareu un enllaç per deixar-hi els vostres comentaris. Participeu-hi.

____________________________________________________________________________

dimarts, 17 de febrer del 2009

Sorprès i orgullós

No m'ho esperava de cap de les maneres.
La meva reflexió ha tret la són de molts vilamajorencs i vilamajorenques. Sembla que, com el conte de la Ventafocs, hagi donat un petó a tots els veïns i aquest s'han aixecat per dir la seva.
Després de la meva missiva, han hagut 56 participacions a Vilamajor Opina. Tot un rècord del qual em sento especialment orgullós.
Però no només han augmentat considerablement el nombre d'articulistes sinó també les visites al bloc.
Els polítics haurien de prendre nota de tot allò que es diu, de la mobilització de la gent, del profund neguit que produeix el POUM, de què potser cal una reflexió més profunda, que cal millorar la transparència i que cal unir a les forces polítiques per un bé comú.
Estic orgullós de viure en aquest poble i de poder formar part de la vostra comunitat.
He llegit tots i cadascuns dels comentaris fets i ara em veig capacitat per donar a conèixer la meva versió del POUM.
Tinc confiança, i n'estic plenament convençut, que els redactors del POUM segueixen ordres de crear el millor POUM pel nostre poble, sense alteracions ni manipulacions tendencioses que podrien derivar vers el benefici d'algú en concret. Que es dictamini el creixement urbanístic cap al sud, augmentant considerablement l'espai urbanitzat es pot interpretar de dues formes, tant positiva com negativament. Tot depèn del prisme en què es vegi. En tot cas, sempre ha d'haver un enraonament lògic i coherent que ho justifiqui el qual tothom ha de conèixer i tenir accés. La transparència és la millor arma del polític donat que un poble informat pot emetre uns valors de judici, no pot queixar-se de "es que no ho sabia", i sobretot, pot expressar la seva opinió. Amagar informació només pot respondre a la necessitat d'evitar que "els altres" tinguin informació privilegiada que el pugui perjudicar, que pugui evitar portar a terme "el seu POUM", evitar que el POUM avanci, evitar que la seva opinió sigui la correcte per sobre de l'opinió majoritària. Per què el POUM no ha de ser l'èxit o fracàs d'un, ho ha de ser de tot el poble.
Reitero que les lluites internes i intestines entre polítics d'un poble petit no ajuden a fer el millor POUM. Les disputes fan aflorar l'orgull per sobre del raciocini, fan prendre decisions que, malgrat no ser les millors, es porten a terme per que "són les meves decisions i no pas les dels altres". Cal acceptar els suggeriments que es fan, vinguin d'on vinguin, sempre i quan siguin racionalment i lògicament bons i vagin acompanyats d'una bona argumentació. En un poble petit, la unió de diferents forces (polítiques, socials, econòmiques) permeten el desenvolupament i, sobretot, creant un ambient agradable de convivència , creant "Poble" en majúscules.
Us commino a tots/es que continueu a expressar la vostra opinió a través de l'excel·lent bloc de "Vilamajor Opina". Convido a les inexistents" forces de l'oposició" a què diguin la seva i que ens facin arribar les seves opinions. El silenci no ajuda a ningú, tot al contrari, genera especulacions que gairebé sempre són malintencionades.