Últimes opinions:

Escriu i envia la teva opinió per correu electrònic. Indica un Nom o pseudònim i un Tema.

Si vols utilitzar un correu anònim: ves a Gmail. Usuari: opinio.anonima Contrasenya: anonimat. Envia el teu missatge a vilamajoropina@gmail.com

No es publicaràn opinions sense nom o pseudònim.

Doneu un cop d'ull als últims comentaris:

Al peu de cada opinió trobareu un enllaç per deixar-hi els vostres comentaris. Participeu-hi.

____________________________________________________________________________

dilluns, 9 de febrer del 2009

Petitó: Volem una consulta popular

No és gens utòpica la proposta d'en Joan Garcia. Sense anar menys lluny, fa molt poc es va celebrar una consulta popular a Sant Celoni i Ripoll sobre aspectes urbanístic transcents pel futur d'amdos pobles. Un exercici de democràcia i participació ciutadana.
Si el POUM ha de ser l'eina que ha de decidir el futur del nostre poble durant els propers 15 anys (com a mínim), per què no sotmetre'l a una consulta popular? Per què no és el poble el que decideix si la proposta de l'ajuntament és la més adequada? és el tema més important que ens podem trobar en el poble en els propers 20 anys, per què no decidir-lo entre tots? Si tant convençut està l'equip de govern que la seva opcció és la millor, per què no ens la presenta i ens ofereix que la votem? A més ens obre una via directe per tenir informació acurada i diversificada (hi haurà els que estan a favor i els que estan en contra i ens diran uns o altres arguments). Per què el futur dels nostre poble ho ham de decidir entre X regidors?
Sé que els detractors argumentaran que existeixen mecanismes de participació per evitar la consulta com les alegacions. Però tothom sap que les alegacions és un mer tràmit urbanístic amb poca transcendència social general i si de caràcter individual. Fem les alegacions que creiem oportunes, i que l'equip redactor decideixi incorporar-les o no. Després, amb el POUM resultant, que el sotmetin a consulta popular.
No volíau participació ciutadana, doncs aquí la teniu. Ara espero que el sr. Alcalde contesti a la proposta.
Volem consulta popular