Tens raó. M'he deixat portar per la passió mentre escrivia. Hauria d'haver reflexionar. Haver comptat fins a 10 i després escriure. Sóc un noi dolent i demano perdó.
Cert és que urbanisme de Barcelona controla que el POUM de Sant Pere no cometi cap il·legalitat, però estic convençut que deixa un marge de maniobra on els redactor poden planificar al gsut dels qui paguen (ajuntament) Aquest marge de maniobra pot donar peu a un o altre POUM. Aquest és el POUM que s'ha de sotmetre a consulta popular (ho dic amb veu baixa).
No em passa pel cap que l'ajuntament estigui fent "trampes". Només que l'ajuntament pot escollir entre diverses opcions. El poble ha de poder dir la seva entre aquestes opcions que se li ofereixen.
Igual que demanes que ens mullem amb els regidors (article de "Noms i cognoms") et demanem que et mullis respecte a la consulta popular. No creus que seria un exercici de democràcia i un enorme suport a POUM, si aquets fos refrendat per la majoria de la població? no creus que legitimaria molt el POUM i que ningú es podria queixar? No creus que hi hauria més avantatges que no pas desavantatges (si hi ha alguna a part de l'organització)?.
Respecte a la democratització del POUM et diré que ha estat democràtic, és cert, però els resultats poc s'han tingut en compte. Continuaré defensant que l'esperit que hi ha a l'informe de la primera comissió no s'assembla gens al POUM que es proposa. L'informe no s'ha tingut en compte, fins i tot, s'ha tornat a començar gairebé de zero per part la segona comissió. Per què tornar a discutir temes que ja estaven resolts? Això és la democràcia de "posada en escena", la de compliment amb ell que marca la llei (que la hagi participació ciutadana. El consell del poble va néixer per obligacions de llei no per voluntat política.
Respecte al fet que es pot convocar el consell del poble et diré que els que no formem part dels "privilegiats" ho tenim molt difícil per convocar-lo. Segons la normativa, no tots tenim dret a vot ¿això és democràcia? El que cal és un sistema assembleari que és el més just (malgart que a tú no t'agradi) i s'evita la politització (18 voluntaria a la primera comissió i 29 voluntaris a la segona. Politització?). Saps com és de difícil que els que tenen dret a vot vulguin col·laborar. Però si la majoria d'ells ho són en contra dels seus desitjos! Els representants de les associacions solen ser els presidents els quals ho fan per què tenen l'obligatorietat moral de fer-ho i no pas per què estiguin interessats en fer-ho (només cal que miris les entitats que hi ha i veuràs que la majoria estan en standby i sense representació). Després estan els polítics que tenen un vot per representant, més que una entitat. Per què? Que ells tenen més drets que nosaltres? Que ells formen part d'una entitat superior? Que ells no estan representats a l'ajuntament? Que han d'estar a tots llocs? Que la ciutadania necessita un control com els metres amb els alumnes? El més vergonyós són els 7 representats de la ciutadania com si la resta no contés.
No crec en aquest reglament ni en les seves formes.
Per cert , al teu escrit dius "Us en faríeu creus de les extraodinàries limitacions que, per exemple, la Generalitat (que pot fer-ho) està imposant en el disseny del nostre POUM, en contra fins i tot dels criteris més assenyats i convenients per al nostre municipi que se li han proposat". Tinc entès, com has dit en algun dels teus escrits, que no formes part de la segona comissió d'urbanisme, aleshores, com saps les limitacions que ens estan impossant des de Barcelona? Que tens informació privilegiada que no vols compartir? Que hi ha algún lloc on poguem veure aquestes limitacions? Que algú t'explica cosetes a cau d'orella?. Saps que jugues amb molta avantatge ja que tens informació que nosaltres no obtenim o l'aconseguim amb molt de temps (demanar informació a l'ajuntament requereix el seu temps).