Últimes opinions:

Escriu i envia la teva opinió per correu electrònic. Indica un Nom o pseudònim i un Tema.

Si vols utilitzar un correu anònim: ves a Gmail. Usuari: opinio.anonima Contrasenya: anonimat. Envia el teu missatge a vilamajoropina@gmail.com

No es publicaràn opinions sense nom o pseudònim.

Doneu un cop d'ull als últims comentaris:

Al peu de cada opinió trobareu un enllaç per deixar-hi els vostres comentaris. Participeu-hi.

____________________________________________________________________________

dimecres, 11 de febrer del 2009

El que jo penso

Ha hagut d'haver una carta sincera tractant temes delicats, els quals tots pensaven però ningú opinava, dels nostre desconegut "decepcionat",per posar en marxa la màquina de participació ciutadana via internet.
He dit que "decepcionat" ha tocat temes delicats ja que a "Vilamajor opina" han participat nous articulistes com "Joan Garcia" "Tranquilitzada" o "Josep". Sigueu tots benvinguts, les vostres aportacions enriqueixen. Trobo, però, a faltar les opinions sensates de "Pau Janer", "Malpensat" o "Isaac". On es trobeu? On sou? Volem conèixer la vostra opinió..
Ara anem al gra. S'ha fet molts comentaris,tots des de diferents punts de vista i tots molt reflexius i enriquidors. Més o menys estic d'acord amb tots, però m'agradaria puntualitzar-ne alguns.
- Sóc partidari d'una consulta popular sobre el POUM que presenta l'ajuntament i no sobre quina mena de POUM volem. Com heu dit, l'ajuntament no pot fer el que vulgui amb el POUM ja que des d'urbanisme de Barcelona li imposen unes restriccions; però si que pot, dins de dites restriccions, tenir diverses alternatives de POUM. Aquestes haurien de ser les que nosaltres escollim mitjançant la consulta popular. El poble no és expert però tampoc ho són els regidors que han de donar els vist-i-plau. Aquí,l'únic expert són els redactors dels POUM, i en quatre anys n'hem tingut dos amb dos opinions contrastades. Quin POUM era millor, el de l'anterior redactor o l'actual? Això si que podem escollir el poble. Recordeu que el POUM determina tota la vida del poble durant la resta de la vida. Si surt bé l'equip de govern serà recordat com "el que va fer el POUM". Si surt malament serà recordat "com el que van fer la pífica de poble que tenim ara". Si ho decideix el poble no hi haurà cap retret ja que ho van decidir entre tots.
- "Decepcionat" et felicito per què gràcies a la teva "reflexió en veu alta" el poble ha reflexionat i molt possiblement també els polítics. ´No has de disculpar-te sinó tot al contrari, has de continuar donant la teva opinió. Has imposat el respecte entre nosaltres (on està ara "Ulises"?).
- Josep, estic totalment amb tú sobre el tema dels "rurals", però crec que t'agafes molt al peu de la lletra el seu significat. Crec que els que han emprat aquest adjectiu era per diferenciar positivament i no pas com un retret. Per cert, som vilamajorencs i vilamajorenques per diferenciar-nos de Sant Antoni, que són vilamajorins i vilamajorines. De santperencs/ques hi ha un munt a Catalunya com els de Sant Pere de Ribes, Sant Pere de Riudebitlles, Sant Pere de Torelló, Sant Pere Pescador.... El gentilici en els noms compostos es forma a partir del segon nom, en aquest cas Vilamajor.
Finalment, Josep, en aquest poble la hetereogeneïtat de partits polítcs no responen a interessos idealistes sinó a interessos particulars, I si ets del poble ho saps perfectament. Quin programa va presentar el GISP? I ciutadans? I el PP? Cap. Senzillament representaven unes sigles amb les connotacions ideològiques que porten, però res més. Ni una idea pel poble. El cas del GISP és de jutjat de guàrdia. La diversitat, en el nostre cas, no ha estat beneficiosa sinó perjudical ja que ens ha portat a la situació que "decepcionat" ha explicat.
- Joan. Entenc perfectament la teva situació de indefensibilitat. Vols el consell però no pot convocar-lo, malgrat que ets del poble, malgrat que participes activament en moltes activitats, malgrat que expreses la teva opinió allà on calgui..però no tens vot al consell. El teu vot el té una persona que es va oferir a les llistes i va sortir conseller i després mai més se li ha vist ni ha fet res de res...això sí, presumeix de ser conseller. Ser conseller és vitalici? S'ha de renovar cada 2 anys i la veritat és que fa molt més anys que funciona el consell (si es pot dir que funciona) i encara no s'han renovat les llistes. Això se li diu democràcia participativa.
Quan una pedra molesta a la sabata el que cal fer-la és treure-la, però per fer-ho has de treure't la sabata i això és un engorro. Que fas? Apartes la pedra a un costadet de la sabata per tal que no et molesti el peu. El problema es quan la pedra es mou i torna a molestar al peu. Ara és el moment que l'ajuntament es descordi la sabata i esmicoli la pedra per què el peu s'adapti perfectament. Ara és el moment que l'ajuntament "participatiu i transparent", com va dir en Llesuy durant la campanya electoral i que va criticar a l'anterior equip de govern, es posi les piles i endegui d'una vegada el consell del poble.
Senyor alcalde, com a lector del blog, faci un acte de bona voluntat i convoqui el consell del poble abans d'un mes. Aquest fet valdrà més que tot la carta que ens va enviar.
- Tranquilitzada. M'agradat el "yo me lo guiso yo me lo como". Si els governants fan malament la seva feina s'ha de dir amb totes les paraules possibles, com ara he fet amb el tema del consell. Ells estan obligats a acceptar-ho sempre i quan, com ha dit "decepcionat", es faci en un marc de cordialitat , de bones maneres i sense agressivitat. Se li diu participació invertida. El problema sorgeix quan alguns pensen que les critiques o les opinionbs són un atac contra la seva persona. Ells son humnas i com a tal s'equivoquen. Com diu la dita espanyola "ven mas cuatro ojos que dos".
- I a tú, Per Spectiva, et deixo pel final: els que voten als partits polítcs de pobles petits ho fan, majoritàriament, per relacions sentimentals (amics, em cau bé..) o per associar-lo a un ideari polític (sóc del CiU i no conec a ningú del poble per tant voto al CiU malgrat que no se qui és). Es deixa molt de banda el seu programa electoral (en té prou amb el dia a dia). Per això ells no són els millors representants, per temes tècnics o de grans transcedència,del poble. Potser en Llesuy (sento posar-te d'exemple però és el que comporta el càrrec :·) ) cau molt bé a la gent i el van votar per això va guanyar l'alcaldia, però aquest que el van votar no estan d'acord amb la seva proposta de POUM. Us posaré un exemple encara més evident: Aznar i la guerra d'Iraq. Penseu que hagués guanyat un referendum sobre la guerra? Molts dels seus votants votarien en contra.