Últimes opinions:

Escriu i envia la teva opinió per correu electrònic. Indica un Nom o pseudònim i un Tema.

Si vols utilitzar un correu anònim: ves a Gmail. Usuari: opinio.anonima Contrasenya: anonimat. Envia el teu missatge a vilamajoropina@gmail.com

No es publicaràn opinions sense nom o pseudònim.

Doneu un cop d'ull als últims comentaris:

Al peu de cada opinió trobareu un enllaç per deixar-hi els vostres comentaris. Participeu-hi.

____________________________________________________________________________

divendres, 6 de febrer del 2009

Joan Garcia. Comentari sobre "un vilamajorenc decepcionat"

M'ha arribat un mail "un vilamajorenc decepcionat", un escrit que reflecteix força, el sentiment que últimament detecto amb la gent que parlo, es un run run que a poc a poc es va estenen pel poble.Personalment hi estic totalment d'acord, i si puc ajudar a fer arribar aquest sentiment als nostres polítics, portant a terme alguna iniciativa, no hi dubteu que em trobareu.

Llegint els vostres comentaris, m'adono que tots dieu coses lògiques i molt sensates, que tots teniu raó malgrat les discrepàncies. Personalment crec que aquí falla alguna cosa i que ho podem extrapolar a molts rmunicipis i regions d'arreu del nostre país, no hi ha un únic problema i les sol.lucions tampoc són úniques ni senzilles i evidentment jo no les tinc, s'han de cercar amb diàleg molt diàleg i amb gent molta gent i d'opinions diferents i evidentment amb participació.

Per una banda els polítics ens presten molta atenció quan tenim eleccions a la vista, un cop arriben al poder fan i desfan, es contradiuen amb el que deien només uns mesos enrere, allò que en comissions anteriors quan estaven a l'oposició eren negacions rotundes i apassionades ara són afirmacions igualment de rotundes i apassionades, parlo de tots els partits, no se'n salva ni un, aquesta es la sensació que jo i molta gent amb la que parlo tenim.

Clar que criticar es força fàcil, crec que la feina que es fa en un ajuntament es complicada, segurament quan arribes i t'hi poses, et trobes que les coses no són com pensaves, que has de prendre decisions complicades i que t'emportes molts mals de cap, que veus com la gent diu coses segurament sense ni saber que va i que tothom s'apunta, bé això va amb el càrrec que es diu, no? S'han de saber acceptar les crítiques, van inherents al càrrec, però no per això deixo de reconèixer la feina que fan, en el fons crec que tots son una mica masoques i tenen el meu reconeixement amb alguna excepció clar, sempre hi ha mals polítics que van a fer una altra cosa, (que consti que no ho dic pels nostres).

La participació ciutadana ay!! la participació que tothom es posa a la boca, en general tinc la sensació que la gent passa molt de tot, només es mobilitzen quan els hi toca directament o amb casos molt extrems, si no aquesta no existeix, son només un grupet els que hi posen ganes i fan coses i crec que tots us coneixeu. Clar que quan dius, va som-hi, anem a posar el nostre granet de sorra, la veritat que les ganes marxen ràpidament, en concret parlo de la comissió de cultura, va ser al juliol que vam acabar l'informe per presentar al consell del poble, sempre que pregunto em diuen, no pateixis el mes que ve el convoquem, feu números i casi tindríem que fer un de nou.

Conclusions que trec de tot plegat, falta educació participativa, es evident, ens hem de preocupar una mica mes pels altres i no nomes de nosaltres mateixos, des de els organismes públics s'ha de potenciar, s'ha de fer cultura participativa, els nostres polítics han d'ajudar a portar-la a terme i no manipular-la, quan arriben a un càrrec la seva prioritat ha de ser el poble no el partit ni les enemistats particulars ni el interessos d'un mateix ni les opinions personals.

Sóc optimista per naturalesa i mira que en aquests temps que corren ja es difícil de ser-ho, peró crec que, tot això ho anirem aconseguint, ara, hem de posar ganes i el nostre granet de sorra, sento un run run i crec que alguna cosa positiva en sortirà, polítics pareu bé les orelles per escoltar al poble, poble mulleu-vos, si volem canviar coses ens hem de mullar, la feina l'hem de fer tots plegats, superant les nostres diferencies, pel bé de la nostra comunitat.