Últimes opinions:

Escriu i envia la teva opinió per correu electrònic. Indica un Nom o pseudònim i un Tema.

Si vols utilitzar un correu anònim: ves a Gmail. Usuari: opinio.anonima Contrasenya: anonimat. Envia el teu missatge a vilamajoropina@gmail.com

No es publicaràn opinions sense nom o pseudònim.

Doneu un cop d'ull als últims comentaris:

Al peu de cada opinió trobareu un enllaç per deixar-hi els vostres comentaris. Participeu-hi.

____________________________________________________________________________

dimarts, 17 de febrer del 2009

Hi ha alguns que no tenen vergonya

Ja podeu trobar al web de l'ajuntament el nº 16 de "la Clau de Vilamajor" la revista de l'ajuntament de Sant Pere de Vilamajor.
Dins d'ella i a l'apartat on poden opinar els partits polítics (té guasa que amb els diners municipals els partits polítics tinguin un espai i en canvi les associacions no) he vist l'opinió del Partit Popular. Llegir-la no té desperdici.
Vull desgranar punt per punt la solemnitat de tonteries que arriba a dir.
Comença, com bon espanyol que és, dient que a Catalunya s'obliga a parlar català. Aquesta persona deu viure en un altre lloc o no s'assabenta de la missa la meitat. Des de quan és obligatori parlar en català a Catalunya? Tenim un munt de cadenes de TV i quantes parlen en català? Tenim un munt d'emissores de ràdio i quantes parlen català? tenim un munt de diaris i quants estan escrits en català? tenim un munt de medicaments, i quants receptaris estan escrits en català? tenim l'etiquetatge dels productes comercials, i quants estan escrits en català?... i així podrien estar hores i hores. I aquesta gent es queixa per què els organismes oficials, els organismes que nosaltres votem, els organismes que representen el poble català, s'expressen en català. Només faltaria!!!!
Prossegueix queixant-se de la situació econòmica de l'estat espanyol (que no és nació espanyola) atribuint el problemes als "socialistes" a causa de la bombolla immobiliària. Però aquestes persones on viuen? Si la bombolla immobiliària la van crear ells i el del "bigoti" (per cert semblant al de Franco). Si foren ells els que van basar tota la seva economia en el"ladrillo" (probablement per a benefici propi). Si són ells els que ara estan acusats de corrupció (un fet que tots teníem molt clar). Vinga home/dona, que se us veu el llautó.
Seguint amb els seus despropòsits, parla de la benzina en un to de veu populista típic d'Hugo Chavez. Però on viuen aquesta gent? Que no saben que el preu de la benzina les imposa les grans petrolieres. Que no saben que hi ha lliure mercat, base del liberalisme el qual és la "idea" econòmica del PP. Que és el PP, amb el seu neoliberalisme, el que permet que les grans companyies facin el que vulgui. Potser aquesta gent, els del municipi, saben alguna cosa però matemàtiques gens.
Canvia de tema i es passa del generals al particular. Parla del POUM el qual defineix com "arma arrojadiza a veces mortal, que los partidos políticos utilizan para intentar derribar al contrario" Vaja, aquí li he de donar la raó. Segurament ell/a ho diu per què com no participen, ni opinen en el POUM (per què serà? potser per què el regidor no és del poble i no té interessos? Jo crec que no, que senzillament per què no els hi interessa).
De cop i volta escriuen en castellà. Just quan toca temes del poble parlen en castellà. Però on viuen aquesta gent? Que no s'han donat compte que la majoria de vilamajorencs/ques s'expressen i parlen en català? Si vol quedar bé i vol parlar en el dos idiomes, doncs que quan toqui parlar del poble ho faci en català, que som un poble català dins de la nació catalana (Catalunya sí que és una nació).
Finalment, i com a colofó d'una magistral exposició, parlar de nosaltres, dels usuaris del bloc i de lo manipulats que estem. Però, de veritat i amb tota la meva sinceritat, aquestes persones viuen a Sant Pere? No s'assabenten de res. Jo sóc una de les persones que més m'expresso en el bloc i us puc assegurar que ningú en manipula, ni partits polítics, ni associacions, ni ma mare que en pau descansi. I efectivament, si estem en contra d'alguna cosa ens expressem i ho diem, si cal en veu alta, per què existeix LA LLIBERTAT D'EXPRESSIÓ i la LLIBERTAT DE PREMSA, potser uns drets que ells suprimirien.
El meu nom de guerra és PETITÓ i no sóc anònim. Hi ha alguns que es diuen Pere, altres Joan i uns altres Rosé. El meu nom és PETITÓ i si no em coneixeu doncs teniu un problema. Ara si el que voleu és que vagi amb el DNI a la boca (com en temps franquistes) doncs ja sabeu que fer, que us votin (per sort a Catalunya, fins i tot els independentistes estan per sobre vostre. Quina vergonyia!!). Per cert, qui és l'autor del vostre escrit? Ah!! És anònim.
Acabo amb una reflexió que m'ha omplert el cor per la intel·ligència de la fase: "en cambio a los plenos no acude nadie de los anonimos, claro que entonces dejarian de serlo" Si som anònims com sap que no anem als plens?
Ara anem als fets.
El PP a través del seu regidor, Pere Curto, el qual, n'oblidem, fou escollit com a cap de llista per què cal altre volia presentar-se i ell, no sent del poble, es va oferir voluntari (és com si el cap de llista de Màlaga fos un de Bilbao i que només ha estat a Màlaga per la festa del Rocio. Creieu que coneixia els problemes del poble?), tenen les següents regidories: obres i serveis, promoció econòmica i joventut.
D'obres n'ha fet, per què sempre hi han. Ara de promoció econòmica la veritat és que poca o gens, o almenys no es parla. Potser ell hauria de ser el que participés activament en la redacció del POUM i digués quines serien les actuacions que s'haurien de portar a terme per promocionar econòmicament el poble. De joventut només cal veure com estan els joves per saber que ha fet (mireu l'article següent).
Resumint: un zero patatero en gestió com a regidor. O no sap o no dóna per més o li agrada el poder (com la majoria de peperos) tant com una llaminadura a un nen. Sort té del vot fidel els votants del PP.
El que potser més clama al cel és com un partit catalanista (de dretes) com és el CiU pot tenir com a soci de govern a un PP que ha fet tant de mal a Catalunya i als catalans. Bé, l'explicació la sap tothom: si m'he d'aliar amb el diable per aconseguir el poder ho faré, i això ha fet el nostre alcalde (és tant culpable el que llença la pedra com el que l'amaga).