Últimes opinions:

Escriu i envia la teva opinió per correu electrònic. Indica un Nom o pseudònim i un Tema.

Si vols utilitzar un correu anònim: ves a Gmail. Usuari: opinio.anonima Contrasenya: anonimat. Envia el teu missatge a vilamajoropina@gmail.com

No es publicaràn opinions sense nom o pseudònim.

Doneu un cop d'ull als últims comentaris:

Al peu de cada opinió trobareu un enllaç per deixar-hi els vostres comentaris. Participeu-hi.

____________________________________________________________________________

dilluns, 4 de maig del 2009

Reglament Consell de Poble

S'ha publicat un article a reflexions tractant el tema del reglament del consell del poble i voldria dir la meva.Estic totalment d'acord en les observacions que es fan del reglament actual, es per això que també la comissió de cultura va entrar una instància per mirar de canviar el reglament, proposant la formació d'una comissió per tal d'estudiar el tema a fons.

Avui es renovaran càrrecs i trobo patètica la falta d'informació que s'ha donat al poble, la gent que no hi esta al cas no te ni idea que avui es renova la borsa de voluntaris per exemple, de fet la gent no sap que hi ha consell del poble, a no ser que per voluntat pròpia busquin la informació via web o via bloc o via boca orella, així volem que funcioni el consell??

En el darrer consell, una noia va expressar en veu alta aquesta manca d'informació que es torna a constatar en aquesta convocatòria, deu ser que no interessa publicitar el consell??

Particularment a banda dels punts que s'esmenten en l'article, jo aniria mes enllà, no nomes no han de ser regidors sinó que limitaria d'alguna manera la presencia dels grups polítics, es veritat que són part del poble, es veritat que son associacions, Peró també es veritat que ja tenen un marc propi nomes per a ells, desconec en aquest cas la legislació, Peró pregunto, una associació de veïns es pot presentar a les eleccions municipals?? entenc que no, per tant no veig perquè han de ser-hi presents en el consell del poble els partits polítics. Crec que tal com esta fet l'actual reglament tenim un segon consistori, treien protagonisme al poble i les seves associacions.

Jo com sempre faig, miro de buscar fora del nostre municipi com es gestionen els consells del poble, ja que de vegades les solucions ja existeixen, la veritat si feu una ullada al consell de Cardedeu, de la Batllòria, de Samalús trobareu punts força interessants.

Entenc que els grups polítics i en concret els grups que governen sigui el partit o partits que siguin no els hi fa gràcia tenir un consell sobre el qual no tingui cap tipus de control, això de tenir un grup de gent descontrolada els hi fa pànic crec, però com sempre, defenso que si estem qualificats per escollir un govern també ho estem per gestionar un consell de poble de manera racional i participativa.