Últimes opinions:

Escriu i envia la teva opinió per correu electrònic. Indica un Nom o pseudònim i un Tema.

Si vols utilitzar un correu anònim: ves a Gmail. Usuari: opinio.anonima Contrasenya: anonimat. Envia el teu missatge a vilamajoropina@gmail.com

No es publicaràn opinions sense nom o pseudònim.

Doneu un cop d'ull als últims comentaris:

Al peu de cada opinió trobareu un enllaç per deixar-hi els vostres comentaris. Participeu-hi.

____________________________________________________________________________

dijous, 28 de maig del 2009

Gràcies Per SPectiVa

Per Spectiva:

Tenim sort en aquest poble que hagi persones que enraonen. Tenim sort que hagi tecnòcrates que pensin per nosaltres. Tenim la mala sort que hagi “nuclimilitants” que no tinguin ni idea del que parlen i que només es moguin per instints, com els animals.

Per sort al llarg de la història han hagut tecnòcrates que han pensat pels altres i ens han enviat a la guerra d’Iraq, o han defensat el castellà davant l’atac que pateix a Catalunya, o recomanen l’abstinència sexual per no contagiar-se d’una malaltia. Gràcies aquest tecnòcrates la societat evoluciona i podem tenir una bona oferta d’habitatges, cotxes més grans i deixar de relacionar-se amb els veïns per portar una vida més independent i familiar trencant amb l’immobilista sistema de la societat solidaria, propera i veïnal.

Us donem les gràcies per intentar que gent que lluitava per les minories, contra el poder establert i que volien fer-se escoltar han estat arraconats. Personatges com l’ignorant líder sindicalista que va lluitar pels drets del treballador sense saber-ne gens d’economia, o dels pagesos que defensen la seva terra sense tenir ni idea d’urbanisme, o els ecologistes que defensen la biodiversitat d’un riu sense tenir ni idea de progrés. Gràcies.

Però encara hi ha més. Gràcies per lluitar contra els immobilistes recalcitrants i perpetus que els ha portat a defensar valors antiquats com la sardana enfront del hip-hop, o de la cançó catalana front el heavy, o la defensa dels paisatges enfront el progrés urbanístic. Gràcies a vosaltres, els tecnòcrates, evolucionem i anem cap a un món millor.

Teniu raó els tecnòcrates quan manifesteu que “ el POUM són números, prospectives, diners, seny... I qui en vulgui fer una creuada de sentiments, s'ha equivocat de taulell. No és matèria per al cor, ni per als ideals; els humans tenim també la dimensió del raciocini...”. S’ha de lluitar contra els nuclimilitants que només pensen en viure en un lloc petit, bucòlic i agradable. Els números, els diners i el seny (dels polítics??) han de ser les variables que han de dissenyar el nostre poble al futur.

Personalment et dono les gràcies a tú, Per Spectiva, per haver lluitat, durant els 40 anys que vius al poble, contra tots els POUM’s que s’han anant fent. Gràcies a tú i a les teves idees, les quals vas defensar (m’imagino que les mateixes que tens ara), tenim un magnífic POUM de l’any 1986. Gràcies pel teu conciliador to narratiu, sense menyspreu vers les persones, i pels meravellosos adjectius despectius (nuclimilitants). Realment ens fa que les nostres idees i les teves estiguin més a prop.

Gràcies per lluitar pel nostre alcalde, una persona carismàtica, amb una enorme empatia, amb un do natural per relacionar-se correctament, per haver portat una oposició (que hi era) tranquil·la i gens conflictiva, i una campanya electoral planera sense menyspreus, desqualificacions ni retrets. No entenc com poden haver persones que pensen que el motiu del “mal rollo” existent al poble sigui a conseqüència del nostre alcalde. Però si és d’una urbanització!!! Aquest són pitjors que els gitanos. No hi ha res com ser del poble de tota la vida (som els aristòcrates de sang).

Per finalitzar et dono les gràcies per recollir l’opinió (amb un complex estudi de mercat, amb enquestes, mailings...) del jovent, dels jubilats, dels que cerquen treball i habitatge... Per què el que s’escolta i s’opina a Can Noguera (lloc de reunió de 4 matats futboleros i porreros) no s’ha de tenir en compte. Hem de fer cas als tecnòcrates per què la seva opinió es basa en números, estadístiques, informes, mapes... i no pas amb la xorrada dels sentiments.

No vull acomiadar-me sense fer referència a uns personatges històrics que segur que coneixes: Jesús que va sacrificar la seva vida per una idea; Gandhi que lluitar contra tot un imperi pel seu poble malgrat que sabia que no guanyaria, Aung San Suu Kyi premi nobel de la Pau que porta 15 anys tancada a casa seva per lluitar per la llibertat del poble birmà, o al soldat, bomber o policia desconegut que arrisquen la seva vida per defensar les dels altres, i així molts més. Tots tenen una característica especial: SÓN ESTUPITS per què es mouen per IDEALS, oblidant la realitat. Per sort Per Spectiva mai confiaria la gestió de la realitat als idealistes, ell prefereix als polítics,als economistes i als funcionaris. Ells si que saben de gestió!!.

Gràcies per tot Per Spectiva. Ets l’estrella del nord que tothom segueix. Espero que a les properes eleccions et presentis juntament amb l’alcalde i feu un equip comú: faríeu tant de bo al poble! Comerç, avingudes, un ajuntament en un edifici històric, un teatre-auditori, empreses fora del nucli (Puntiblod i Picart), 10.000 habitants, cotxes, pol·lució, soroll...

Petitó