Últimes opinions:

Escriu i envia la teva opinió per correu electrònic. Indica un Nom o pseudònim i un Tema.

Si vols utilitzar un correu anònim: ves a Gmail. Usuari: opinio.anonima Contrasenya: anonimat. Envia el teu missatge a vilamajoropina@gmail.com

No es publicaràn opinions sense nom o pseudònim.

Doneu un cop d'ull als últims comentaris:

Al peu de cada opinió trobareu un enllaç per deixar-hi els vostres comentaris. Participeu-hi.

____________________________________________________________________________

dimarts, 2 de juny del 2009

Reflexionant sense relaxar-me

Gràcies a un bon amic ja he llegit la carta publicada, que coincideix amb el què pensava. Petitó, jo no he dit pas que L'Actualitat fes cap infàmia, sinó tant sols que trobo malament que publiqui opinions particulars que manquen al respecte d'una Institució i qué a més podrien comportar infracció de la llei de Protecció Civil del Dret a l'Honor. Davant del dubte, abstenir-se. I no em refereixo, "per se" a tota la carta, sinó únicament a tres paràgrafs:
  1. Parlo de què s'ha tret de la màniga dos impostos nous per continuar omplint-se les butxaques.
  2. Parlo de la coacció que ha fet a treballadors de l'Ajuntament (inclou el què signa) per a què diguin coses que no han passat.
  3. Parlo de la seva responsabilitat directe en el tancament d'un excel.lent i famosíssim restaurant del poble per la seva íntima amistat amb cert veí que no li agradava que aquest restaurant romangués obert.
El codi deontològic de la professió no fa excepcions en aquest sentit. Lògicament, cada dia deixen de publicar-se, per aquest o altres motius, milers de Cartes al Director. I no hi ha en aixó censura a la lliure expressió, sinò respecte a les normes que, en democràcia, ens hem donat. Hom pot dir el que cregui, però mantenint les formes dins uns cànons. No es pot dir tant impunement que es coacciona a empleats municipals per a què menteixin, que es posen impostos per omplir-se les butxaques, que es manipula la ciutadania, que es prevarica, ... I si determinades afirmacions són constitutives de delicte (libel) publicar-les i donar-lis difusió està tipificat com un altre delicte (difamació). Cadascú té la seva responsabilitat. Nina, Petitó, fa tot just sis mesos, per molt menys (només per enllaçar amb un document oficial), a mi personalment se'm va incloure en una possible demanda criminal per la part que es considerava afectada. Com que no era la meva guerra, immediatament vaig eliminar l'enllaç. Tampoc ara és aquesta la meva guerra, però la notícia be valia un comentari. En aquest bloc es publiquen lliurement opinions, però també sabeu que quan s'han ultrapassat els límits, no ens hem fet còmplices i hem dessistit de publicar-ho. I no és censura, és simplement mantenir les bones maneres. Aquí discutim d'idees, de conceptes, de fets, i per aixó no cal insultar ni difamar ningú. És un tema de formes. De tota manera, Petitó, veig que passes de puntetes sense dir res respecte de la manipulació intencionada d'un article a La Clau de Vilamajor, quan aquesta si que és una realitat indiscutible. I mentre parlem, una nova plataforma "Vilamajorinforma" està escampant l'article a la xarxa. És el "tot s'hi val".