Últimes opinions:

Escriu i envia la teva opinió per correu electrònic. Indica un Nom o pseudònim i un Tema.

Si vols utilitzar un correu anònim: ves a Gmail. Usuari: opinio.anonima Contrasenya: anonimat. Envia el teu missatge a vilamajoropina@gmail.com

No es publicaràn opinions sense nom o pseudònim.

Doneu un cop d'ull als últims comentaris:

Al peu de cada opinió trobareu un enllaç per deixar-hi els vostres comentaris. Participeu-hi.

____________________________________________________________________________

dissabte, 24 d’octubre del 2009

Opinar? I la responsabilitat?

Benvolgut Joan, amic, és clar que els veïns no es poden creuar de braços en el tema, com tampoc ho està fent el govern del municipi. L'aigua clara i la xocolata espesa:
  • Demanareu enderrocar la part de la fàbrica que és il.legal?
  • Demanareu tancar l'activitat de la fàbrica nova, que ara per ara és clandestina sense solució de continuitat?
Això és el què la llei diu, i només dil.lacions processals poden ajornar la realitat. La conclusió és clara: la fàbrica ha de marxar. Demandareu l'Alcalde per una pressunpta prevaricació, doncs no està fent cumplir la llei? Tú, amic empresari, saps el què costa traslladar (fer una fàbrica nova) amb aquesta activitat. Saps tant bé com jo que potser els costos no es recuperaran mai amb els marges d'explotació d'aquesta activitat. Tu que faries en aquest cas? Si voleu condemnar la fàbica al tancament esteu anant pel camí més adient. La solució actual implica que per quatre o cinc anys la fàbrica segueixi on és, i sense cap garantia de continuitat més endavant: hauríeu de conèixer els plans de la propietat, us sorprendríen. El problema de base és que l'empresa està canviant la seva activitat, una activitat que podria encaixar amb la normativa. Si no es vol tancar la fàbrica, cal "posar-ho fàcil" a la propietat, i a l'Alcalde. I tots plegats, la 0-posició al davant, només fa que posar pals a la complicada roda d'aquest tema. Opinar és molt bó, però quan no s'assumeix cap responsabilitat de decidir, pot ser un exercici pervers.