Últimes opinions:

Escriu i envia la teva opinió per correu electrònic. Indica un Nom o pseudònim i un Tema.

Si vols utilitzar un correu anònim: ves a Gmail. Usuari: opinio.anonima Contrasenya: anonimat. Envia el teu missatge a vilamajoropina@gmail.com

No es publicaràn opinions sense nom o pseudònim.

Doneu un cop d'ull als últims comentaris:

Al peu de cada opinió trobareu un enllaç per deixar-hi els vostres comentaris. Participeu-hi.

____________________________________________________________________________

dijous, 29 d’octubre del 2009

Hipocresia en nom de les normes

Els estudis de sinistralitat serveixen per determinar els punts negres de la xarxa viària. Un cop detectats cal cercar les causes que la produeixen i cercar solucions. Si la causa és l’excessiva velocitat dels usuaris, el radar és una bona solució.

Vull entendre, atesa l’enorme professionalitat de cap de la policia local de Sant Antoni de Vilamajor, tal com ho va dictaminar l’alcalde Francesc Tella a l’atorga-li una felicitació, ha realitzat l’estudi de sinistralitat el qual demostra que la major part dels accidents de trànsit succeïts a Sant Antoni han estat a causa de l’excessiva velocitat.

En cas que no existís dit estudi, entrem en el món de les percepcions i la percepció que es té és que amb la reducció de la velocitat la sinistralitat baixaria . ¿però pot baixar un fet que no ha succeït o no s’ha demostrat? Donat aquest cas, la percepció que té el ciutadà és que l’aplicació del radar només respon a dos criteris: un caprici de tenir una nova joguina o afany recaptador.

Una forma d’apaivagar els ànims és fer públic dit estudi, com fan Barcelona, Granollers o Cardedeu amb la seva memòria anual.

Malauradament tinc la sospita que dit estudi no existeix per què sinó no acabo d’entendre per què no s’ha posat solució a un dels principals punts negres de la xarxa viària de Sant Antoni: l’entrada a Can Vila per La Farinera. En els darrers anys han hagut nombrosos accidents amb ferits. No és un fet puntual i aïllat atès que els veïns porten més de 15 anys reclamant una solució, la qual no arriba.

Aprofito l’avinentesa per aprofitar el comentari que han fet anònimament manifestant que la gent no ha de tenir por i que només ha de complir les normes de circulació. Té tota la raó, però les normes són iguals per a tothom. Sinó que ens expliqui per què es permet l’aparcament indiscriminat a sobre de les voreres els dies de mercat, per què els treballadors de l’ajuntament (inclosos la policia local) tenen aparcaments privats al pàrquing que hi ha darrera de l’ajuntament, per què els amics i amigues estan exclosos de la normativa, per què no es compleix la normativa sobre la utilització del radar, per què el vehicle camuflat que controla el radar està estacionat incomplint la normativa, per què no s’aplica correctament el procediment administratiu en la imposició de sancions i deixa al ciutadà en la més absoluta de les indefensions.....