Últimes opinions:

Escriu i envia la teva opinió per correu electrònic. Indica un Nom o pseudònim i un Tema.

Si vols utilitzar un correu anònim: ves a Gmail. Usuari: opinio.anonima Contrasenya: anonimat. Envia el teu missatge a vilamajoropina@gmail.com

No es publicaràn opinions sense nom o pseudònim.

Doneu un cop d'ull als últims comentaris:

Al peu de cada opinió trobareu un enllaç per deixar-hi els vostres comentaris. Participeu-hi.

____________________________________________________________________________

divendres, 20 de març del 2009

Les perles de Per SPectiVa

Quan un col·lectiu de persones donen voluntàriament el seu temps lliure per servir a la resta de ciutadania, el mínim que podem expressar, els que no hi participen, és admiració i respecte.
Sento admiració per anar a les 29 reunions que els ha suposat més de 60 hores a cadascú dels 22 membres de La Comissió. Han sigut 60 hores que han extret del seu temps lliure o de la família. Possiblement molts de nosaltres no ho faríem.
Sento respecte per la feina que han realitzat, m’agradi o no, estigui o no d’acord, però respecto la seva feina. Estic convençut que després de l’equip redactor i de l’Alcalde, són els que millor coneixen el POUM. Només per aquesta raó cal escoltar-los.
Ho entens, veritat. Tu en vas formar part de la Primera Comissió i saps de què parlo.
El to despectiu i burlesc de la paraula “perles” denota un absolut menyspreu cap als membres de la Segona Comissió. Si no ets capaç de respectar l’opinió dels altres, com vols que se’t respecti?.

Entrant amb claredat en el joc, m’he permès detectar alguna de les teves “perles”: 1. “Fa dos anys, poc abans de voler presentar el POUM-2005 a l'aprovació inicial, els grups polítics llavors en el Govern, sabeu que van fer amb el Consell de Poble?. Doncs res, ni el varen convocar.” (Per Spectiva) El procediment que ara s’està seguint és calcat al que es va fer per part de l’anterior govern. Quan la Comissió d’Urbanisme té l’informe enllestit, ho ha de presentar al Consell del Poble, òrgan del quan depèn. Ara s’ha fet el mateix. L’informe es va finalitzar a finals de febrer. Tot just a principis de Març, l’ajuntament convocava el Consell del Poble. La pregunta que ens caldria fer seria: A què és deguda aquesta rapidesa? Per què hi ha tanta pressa? La Comissió de Cultura té enllestit el seu informe des del mes d’Abril i l’Ajuntament no ha convocat cap Consell del Poble. No podem obviar que el fet resulta estrany. 2. “I ara, que si ha estat convocat, i obert a tota la ciutadania, reclamen la presència de la gent del poble i de fora del poble” (Per Spectiva) Obert a tota la ciutadania que estigui a Sant Pere el dilluns a les 21 hores. Dilluns no és un bon dia per convocar un Consell, i menys a l’hora de sopar. Hagués sigut bo, haver convocat el Consell una tarda del cap de setmana. Per què ho fan? Està clar i a ningú de li escapa: no volen que vingui gent. No volen participació ciutadana. No podem obviar que el fet resulta estrany. 3. “És que algú interessat encara no s'ha enterat, o és que al cap i a la fi s'esta "reclutant" una determinada gent?” (Per Spectiva) No, t’equivoques. El que s’està fent és la feina que hauria de fer l’Ajuntament: donar publicitat. Intentar que tothom sàpiga que es decideix el futur del lloc viu i que ara té l’oportunitat de dir la seva. No reclutem, animem a la participació. Us imagineu un Consell del Poble, òrgan superior de la participació ciutadana, sense participants? No seria lògic. El coherent és transmetre la informació. 4. “Doncs alguns creuen que no n'hi ha prou, que cal portar "claca", de la seva corda, per aconseguir amb bulto i tangana el que no poden aconseguir amb arguments. Ara volen cremar el darrer cartux per convèncer convocant una mena d'assemblea que té la mateixa pinta que les de la meva Universitat amb això de Bolonya”. (Per Spectiva) Ciutadans de Vilamajor! Que sapigueu que si voleu assistir al proper Consell del Poble, us arrisqueu que una part del públic us consideri “antisistema”. Rídicul. Realment ho penses? Estàs desvirtuant al Consell. Estàs dient que les decisions que es prenen són manipulades. Insinues que el públic està “reclutat” i manipulat. Hi ha una dita castellana que diu: “Piensa el ladron que todos son de su condicion”. L’únic que espero és que l’Ajuntament tingui en consideració l’opinió del Consell del Poble.