Últimes opinions:

Escriu i envia la teva opinió per correu electrònic. Indica un Nom o pseudònim i un Tema.

Si vols utilitzar un correu anònim: ves a Gmail. Usuari: opinio.anonima Contrasenya: anonimat. Envia el teu missatge a vilamajoropina@gmail.com

No es publicaràn opinions sense nom o pseudònim.

Doneu un cop d'ull als últims comentaris:

Al peu de cada opinió trobareu un enllaç per deixar-hi els vostres comentaris. Participeu-hi.

____________________________________________________________________________

dimarts, 24 de març del 2009

L'altra cara del Consell de Poble

Vergonya és el que vaig tenir al consell del Poble. Però no només jo sinó tots els que estaven al costat meu en el "galliner".
Us dono la meva visió del consell del poble a grans trets:
1. El Consell del Poble és el màxim òrgan de participació ciutadana. D'ell emergeix una Comissió d'Urbanisme encarregada de dissenyar quina mena de poble voliem pel futur.
Una comissió formada per voluntaris que han tret hores del seu temps lliure i de la família per poder donar un servei a la ciutadania. La seva feina ha estat incomiable. El resultat no tant. Com a punts negres diria: no han fet un model de poble sinó que han analitzat el POUM "oficial"; han hagut manipulacions dins de la comissió per part d'alguns membres els quals han incorporar el famós informe sobre l'aqústica de Can Derrocada i una presentació feble. Per la resta "xapeau".
2. Deplorable l'actuació del presidernt de l'associació de veïns de Can Vila, el senyor Bacan, el qual, lluny de fer aportacions constructives, es va dedicar a atacar a la Comissió d'Urbanisme acusant-la de partidista. Potser no es va donar compte que la seva opinió si que va ser partidista a favor del CiU. (Per comentaris del "galliner" sembla que aquesta persona pertany a l'equip gestor del CiU de Sant Pere).
3. Llastimosa l'actuació dels representants de les associacions de veïns, a excepció de l'Isaac (Les Faldes) , els quals no varen donar cap tipus de solucions als problemes que pateixen les urbanitzacions que representen. El senyor Bacan no li va importar que no es contemplés una solució a la difícil sortida de Vallserena, Can Ram i Can Vila per La Farinera, però estava d'acord en augmentar el nombres de cases (estaran contents els seus associats per la defensa que va fer). El senyor Camprubí que, en la seva linea, va defensar els seus projectes particulars els quals, un darrera de l'altre, han estat rebutjats. Va llençar una retaila de preguntes les quals no li van contestar (fet que ell acceptava. ¿Serà que està acostumat?). Jo li vull fer una: el fet que estigui en contra de l'informe d'aqústica respon a la lluita que manté amb l'altre assosiació de veïns de Can Derrocada? Si l'informe hagués estat d'un altre veïnat, ¿també hagués estat en contra?. Veig molt partidisme i molta lluita individual. No es pensa en el poble sinó en les seves lluites particulars.
4. Dos membres del consell, en Ferran i una noia a la qual no tinc el gust de conèixer, van dir que no era el moment que els partits polítics presentessin els seus POUM's. No sé la normativa del Consell però estic amb ells. ¿Per què els polítics podem expressar al Consell del Poble la seva alternativa i no pas la resta de membres?. Per què són polítics i ells estan per sobre de tots. Per cert Per Spectiva, voldria saber si es va donar l'oportunitat als membres del consell i al "gallinero" a preparar-se i presentar un POUM alternatiu. Crec que no, tot al contrari del que dius.
5. El Consell del Poble, com òrgan màxim de participació ciutadana es troba totalment manipulat pels polítics. Han fet amb nosaltres el que han volgut i per aixó sento vergonya que els polítics se'ls ompli la boca dient que promocionen la participació ciutadana. Com en el seu dia va dir "Decepcionat" (o potser "desagut"), al Consell del Poble ha quedat palès les diferències abismals entre els partits polítics. Cadascú va a la seva bola i cadascú fa la seva pròpia guerra. Malgrat que tots els POUM's presentats són molt semblants (només hi ha discrepàncies en el sector de Can Derrocada-masia- i la Puntiblond) no hi ha manera que els partits polítics es posin d'acord. Vergonyós.
6. Finalment: ¿Per què ha servit el consell? ¿Per explicar-nos oralment el que ja constava sobre el paper?. No es va fer ni una votació. El consell no es va declarar a favor o en contra de res. ¿Ara com queda tot? L'ajuntament té les mans lliures per poder aplicar el seu POUM ja que el Consell no ha dit res. Això se li diu manipulació. Vergonyós.