Últimes opinions:

Escriu i envia la teva opinió per correu electrònic. Indica un Nom o pseudònim i un Tema.

Si vols utilitzar un correu anònim: ves a Gmail. Usuari: opinio.anonima Contrasenya: anonimat. Envia el teu missatge a vilamajoropina@gmail.com

No es publicaràn opinions sense nom o pseudònim.

Doneu un cop d'ull als últims comentaris:

Al peu de cada opinió trobareu un enllaç per deixar-hi els vostres comentaris. Participeu-hi.

____________________________________________________________________________

diumenge, 7 de març del 2010

Diferents accepcions, diferents interpretacions

Demagògia segons “la gran enciclopèdia catalana”:
1.Segons el concepte aristotèlic, forma impura de govern democràtic que consisteix a exercir el poder a profit de les masses indisciplinades. 
2.Política fonamentada en la utilització de mètodes emotius i irracionals per a estimular els sentiments dels governants cap a l'acceptació de programes d'acció impracticables i fal•laciosos que miren només de mantenir situacions de privilegi. Aquesta política va molt lligada als sistemes de govern dictatorials o de liderat. Estat polític en què el govern és lliurat a la multitud. 
Ricard amb tu, un sempre aprèn i amplia els coneixements, ara, val la pena posar totes les accepcions i no deixar-les inacabades. Que jo sàpiga l'AVSP mai s'ha plantejat governar cap ajuntament. 
Que jo sàpiga l'AVSP mai ha estat indisciplinada, ni ha fet cap acte antidemocràtic, sempre ha actuat fent servir els drets i respectant les regles de la democràcia. 
Que jo sàpiga l'AVSP no estimula als governants en l'acceptació d'accions impracticables i fal•lacioses, només vol solucionar les mancances evidents del nucli, mirant de posar seny a inversions impracticables econòmicament i sempre utilitzant la informació disponible públicament. 
Que jo sàpiga l'AVSP no té cap posició de privilegi, per tant no pot mantenir-ne cap, pel contrari és vilipendiada i acusada fal•laciosament per aquells que no combreguen amb les seves reclamacions. 
Que jo sàpiga no pretén lliurar cap govern a la multitud inculta, incontrolada, tendenciosa, assembleària, indisciplinada i evidentment equivocada en tot el que pugui reclamar als governants. 
Veig que en la cronologia t'has passat per alt la primera actuació de l'AVSP. 23 Juliol 2009 presentació d'al•legacions al POUM acompanyades de 200 signatures, acció decidida en assemblees obertes prèvies. 
Les signatures es van recollir durant el mercat de molts dissabtes.
Veig que t'has passat també la segona!!! Dues sessions de cinema a la Fresca I la tercera!!! Concurs de paelles a la festa major. Per cert que repetirem aquest any, espero la paticipació de l’AV Can Derrocada, a veure si sabeu fer una bona paella. 
Ostres i la quarta també. Mobilització dels veïns per tal de deslocalitzar la Fàbrica de pinsos Icart, amb assemblees i sessions de treball obertes a tothom, parlant amb totes les parts implicades, fent taller de pancartes, fent comunicats de premsa. 
Déu ni do per portar tant sols un any i quatre mesos d'activitat. Ah i seguirem treballant per tal de solucionar les mancances del nucli d'una manera democràtica i participativa per fer un St. Pere millor per tothom, disposats a parlar amb tots els implicats i sense interessos partidistes de cap tipus.

1 comentari:

  1. Ep! Joan, ni he comentat ni he tret cap mèrit al treball que es fa des de l'AVVSPV, notori i evident. Només he manifestat el meu desacord amb la manera de fer en un sol tema; el refernt a La Fàbrica. La meva tesi és que el Ple Municipal ja ha dit la seva, plural i unàniment en relació amb el tema, i si cal que es replantegi quelcom, han de ser els governants triats en democràcia els què han de dir-hi la seva, doncs a ells els correspon.

    El que saps que dius de l'AVVSPV, jo no ho negat mai.

    El meu propòsit no és en relació amb l'AVVSPV, i per tant tot el què veus que dius que "m'he descuidat" és inconseqüent per a la meva tesi, i per tant no he tingut necessitat de contemplar-ho en el meu escrit.

    Total, m'he limitat a exposar els elements que millor permeten als nostres lectors arribar a conclusions per a ells mateixos, siguin aquestes en qualsevol sentit, com un element més de debat, i perquè no, de polémica.

    Em sembla bé que defensis l'AVVSPV, com en el seu dia ja va fer l'Amaya, però millor ens semblaria a tots plegats conèixer la posició de l'AVVSPV al respecte, en totes les seves vessants conceptuals i temporals:

    1) Quant pot costar arranjar mínimament La Fàbrica? I quan costaria reobrir-la amb el compliment de les normatives vigents?
    2) D'on han de sortir els diners per fer una o altre cosa?
    3) Quina és la tàctica: reobrir La Fàbrica, complint les normes actualment vigents per aquests tipus de locals i activitats, o pel contrari fent només les consolidacions estructurals de l'edifici?
    4) Fins quan hauria de durar La Fàbrica suposant que es reobrís (quin és l'horitzó temporal)? La reforma de La Fàbrica, substituiria a la construcció d'un nou local municpal polivalent? Fins quan?
    5)On s'hauria de fer el nou local polivalent, en el seu cas? Què passaria amb La Fàbrica, cas de què es fes més endavant un nou local polivalent?
    6) Ha d'entrar en joc, raonablement, l'equipament de la zona Esportiva de Can Derrocada en el futur dels equipaments (públics o privats) del municipi? Quina és la posició dels dirigents de la AVVSPV al respecte?

    Les respostes a aquestes preguntes ens aclaririen moltes coses, i t'agrairia que les contestessis, bé sigui a títol personal o en alló que es pugui, com reflex de l'opinió de la pròpia AVVSPV.

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris.