Bona cronologia dels fets. Has hagut de passar-te moltes hores cercant la informació per internet!!!
Entre el 2007 i el 2010, la crisi econòmica es profunditza essent un dels perjudicats els ajuntaments al veure com una de les seves principals fonts de finançament s'esvaeix. Parlo de taxes per llicències urbanístiques.
Tal com vas manifestar en els teus articles a Reflexions i a Anàlisi socieconòmic de Vilamajor, l'hisenda municipal agonitza. Fets corroborats pel mateix ajuntament que l'utiliza com a justificació per imposar la taxa de guals i pel mateix alcalde el qual va manifestar (anys 2008-2009) que l'ajuntament no podrà satisfer les demandes dels ciutadans, molt especialment en el patrocini d'activitats culturals i econòmiques.
Vaja, que cal apretar-se el cinturó.
L'únic que defenso és una continuïtat en la política econòmica duta a terme per l'actual ajuntament. Si fa dos anys se'ns demanava contenció, i malgrat que es demostra que l'ajuntament es troba endeutat fins les celles, per què ara ens demana suport per gastar-se 2,4 milions d'euros en una obra la qual no és necessària atesa la poca racionalització de les instal·lacions muncipals? No ho entenc.
L'actuació de l'AAVVSPV la trobo correcte ara, quan la crisi ataca de forma colpidora i quan més necessàries són les polítiques de contenció econòmica (defensades per tu i l'alcalde).
P.D: del teu escrit he extret una dada interessant. Dius que la subvenció fou concedida l'any 2008 dins del programa POUSC de la Generalitat pel període 2008-2012. Això vol dir que la subvenció està atorgada fins l'any 2012? Doncs esperem. (ah!!!!!! el 2011 hi ha eleccions!!!!. Cony amb això no comptava).
FS, dedueixo que per a tu el tema de la fàbria no és més que una excusa per justificar que "el poble" (en aquest cas una part) tant se fot el aquest digui, sempre té raó per damunt dels polítics, per la única raó de ser "poble".
ResponEliminaClarament apostes per la demagògia, doncs.
(Que el POUSC vagi fins el 2012 no significa que tots els projectes s'hagin de fer el 2012: hi ha consignacions pressupostàries anualitzades).
El poble és sobirà i d'ell emanen tots el poders.
ResponElimina"el govern no és un bé particular, sinó un bé públic, que per tant, no pot ser arravatat mai al poble, l'únic al qual pertany...l'estat no pertany al príncep, sinó el príncep a l'estat... qui porta la corona pot desfer-se d'ella totalment, si ho desitja, però no pot col·locar-la en el cap d'un altre sense el consentiment del poble". Diderot
Ep!!!! Quan em refereixo a POBLE em refereixo al conjunt de la ciutadania vilamajorenca, VISQUI ON VISQUI.
ResponEliminaNo hi tinc res en contra del què dius. La clau no està en qui té el poder, sinò com s'exerceix el poder.
ResponEliminaSi l'alternativa a un govern democràtic que ja ha decidit fer un altre local social és que una part de la ciutadania es subrogi el dret d'imposar una altra decisió, anem malament.
Exercir el poder sense responsabilitats, sense haver d'assumir les conseqüències de les decisions, no és exercir el poder, sinò, simplement, opinar. Reclamar el poder quan ens convé, i quan hi ha massa feina o podem sortir escaldats, que ho facin els altres, els governants, no és exercir el poder amb responsabilitat.
Estem assistint a un altre episodi d'oposar un poder oportunista -per legítim que sigui- fent de "tamboriler del Bruc", per anar en contra del poder legítim que inqüestionablement ens hem donat. Una mena de revolta xusmàtica de la què la història, Diderot inclós, ens dóna bones proves de què neix amb la llavor de la seva pròpia autodestrucció.
Els reiterats intents fets des d'un mateix perfil sociològic del nostre municipi d'agafar protagonisme desenterrant velles polèmiques ja assumides, i no plantejar res de res nou, és un fenòmen força interessant...
Et recordo que tant Hitler com a Mussolini foren escollits democràticament (no estableixo comparacions amb el governants actuals sinó que soloment poso un exemple). Si el poble s'hagués rebelat contra el govern s'haguessin salvat moltes vides.
ResponEliminaQue el poble escolleixi els seus representants no vol dir que els hi doni llibertat absoluta per fer el que vulguin.
Vells tòpics, amic. La gent es va equivocar, vet aquí, raó de més per no pensar que tot el que pensa la majoria és encertat (i cal veure el context en què es van aixecar aquests líders).
ResponEliminaNo confonguis mal utilitzar el poder que el poble democràticament concedeix als governants (en el cas de Hitler i Mussolini, clarament una dictadura) amb la pluralitat que tenim dins i fora del govern en el nostre SPV.
Si un am inoria creu que el govern actual ho està fent malament, doncs, cal dir-ho, és només el que pensa una minoria.
Malauradament ni tu, ni jo, ni cap altre persona sap si es tracta d'una minoria o una majoria.
ResponEliminaTot és una apreciació
Interesant conversa on tots dos teniu raó i tots dos esteu equivocats...
ResponEliminaEs obvi que el govern d'un municipi ha de ser pel municipi i si el poble no està d'acord amb el que el governant fa, pregunto: hi ha algun mecanisme que preveu la posibilitat de fer fora a un governant mitjançant una acció popular? Si es així i existeix aquest mecanisme llavors: no hi ha una majoria significativa o no existeis una determinació real en una direcció (o sigui, que al poble li rellisca) i per tant es queixa per queixar-se.
Potser aquesta disjuntiva us ajudarà a determinar qui dels dos té més raó.
Personalment penso que l'acció de govern es molt complicada de ser exercida i es tant desagraida com sacrificada, del tema de la fàbrica se moltes coses i realment hi ha una acció desafortunada per part del equip de govern, però penso que potser tenen coses més importants, qui ho sap? Com que no ho se, no opino.