Últimes opinions:

Escriu i envia la teva opinió per correu electrònic. Indica un Nom o pseudònim i un Tema.

Si vols utilitzar un correu anònim: ves a Gmail. Usuari: opinio.anonima Contrasenya: anonimat. Envia el teu missatge a vilamajoropina@gmail.com

No es publicaràn opinions sense nom o pseudònim.

Doneu un cop d'ull als últims comentaris:

Al peu de cada opinió trobareu un enllaç per deixar-hi els vostres comentaris. Participeu-hi.

____________________________________________________________________________

dissabte, 6 de març del 2010

Del govern en democràcia, a la demagògia

Govern en democràcia
 2007:
  • Novembre: La junta de Govern decreta el precinte i tancament de La Fàbrica
  • Desembre: L'Ajuntament projectarà un nou edifici per a substituir el local municipal La Fàbrica
2008:
    • Gener: La Diputació de Barcelona comunica a l'Ajuntament que farà l'estudi del projecte de remodelació de La Fàbrica
    • Abril: La planificació inicial del PUOSC de la Generalitat (2008-2012) inclou una subvenció per al nou local municipal
    • Juny: L'Ajuntament ha adquirit una carpa de 500 m2 de segona mà per a substituir provisionalment el local La Fàbrica mentre s'edifiqui un nou equipament
    • Juliol: S’inicia expedient de contractació dels serveis de redacció del projecte executiu de la “Sala Polivalent”, a partir de l’avantprojecte prèviament redactat, mitjançant procediment negociat sense publicitat.
    2009:
      • Gener: S’aproven els projectes que el municipi presentarà al FEIL, en una partida de 660.000 Euros. Cap grup municipal demana la rehabilitació de La Fàbrica.
      • Gener: Per licitació es signà el contracte amb l’empresa Batllori & Trepat arquitectes SL, per a la realització del projecte constructiu de la sla polivalent.
      • Febrer: L’empresa adjudicatària presenta el projecte executiu de la “Sala Polivalent” de Sant Pere de Vilamajor.
      • Març: La IIª Comissió d’Urbanisme presenta les seves conclusions sobre el POUM al Consell de Poble. La comissió estima oportú un estudi real i públic a realitzar o realitzat per una empresa independent, la comparativa de costos entre rehabilitar l’actual i tancat centre d’actes de la fàbrica, i realització d’un nou centre.
      • Maig: Es reconstitueix l’Associació de Veïns de Sant Pere de Vilamajor.
      • Maig: El Ple de l’Ajuntament aprova sense cap vot en contra el disseny constructiu  del nou local municipal que ha de substituir La Fàbrica, encarregat per concurs a Batllori & Trepat Arquitectes SL.
      • Juny: Finalitza el termini per presentar al.legacions al projecte de disseny del nou local municipal. No es presenta cap al.legació i el projecte queda definitivament aprovat.
      • Octubre: Te lloc l'assemblea reconstitutiva de l'AAVVSPV.
      • Desembre: S’aproven els projectes que el municipi presentarà al FEOSL, en una partida de 420.000 Euros. Cap grup municipal demana la rehabilitació de La Fàbrica.
      2010:
        • Febrer: La Sra. Cristina Romero, demana al Ple de l'Ajuntament fer la lectura d’un manifest que se li ha fet arribar per part de l’Associació de Veïns de Sant Pere, titulat “Reflexió als nostres càrrecs electes i als gestors del nostre municipi”, que en extracte ve a plantejar el difícil moment econòmic que està vivint el nostre municipi, considera irresponsable tirar endavant amb la construcció d’una sala polivalent de més de 2.000.000 d’euros, i demana es reflexioni sobre aquest tema, proposant l’arranjament del Local La Fàbrica. 
        Ple Municipal del 28-5-2009:  Aprovació inicial del projecte executiu del nou local municipal
        Cristina Romero: Jo no he dit en cap moment que no es necessiti un local, però si no es té un projecte de reforma no es pot comparar. Sant Pere es mereix un local nou, però tardarà molt en fer-se. En canvi, si envers de la carpa s’hagués reparat els cavallets de la fàbrica, ara tindríem un local, a la vegada que es podria parlar de fer un altre cosa, però això no s’ha fet ni s’ha discutit, i ara, en el Ple, no és el moment de fer-ho, ni és el que toca. Fa temps que varem demanar de poder participar en aquest projecte, i , així, d’una forma consensuada saber el que volem i el que ens podem permetre; i si s’haguès fet així, amb el consens de tots, potser el projecte ara seria diferent, dons, si bé és cert que els tècnics són els que fan el projecte, són els polítics qui els que els hi ha de dir el que volen, i fins ara no ens ha consultat ni que sigui per curiositat.
        La Sra. Romero, fa constar expresa i resumidament la voluntat manifestada pel seu grup en poder participar en la redacció del projecte del local polivalent, dons el seu grup estava disposat a involucrar -se des de el primer moment, havent mostrat interès en estar informats, cosa que no ha estat així.
        També fa constar la Sra. Romero: que el seu vot va ser contrari al projecte presentat, en part pel finançament d’aquesta obra a compta de l’avançament d’un milió d’euros en concepte de cànon de l’aigua, dons el seu grup prefereix que aquest avançament es destini a la millora del servei d’aigua.
        Aixi mateix, el Ple no és el lloc per discutir aquest tema, de si la sala ha de ser Polivalent o un Poliesportiu, sinó millor fer-ho en altre lloc, i finalment va dir que si no es parla no es pot consensuar un acord.
        Joan Bosch: S’ha dit que aquest local és polivalent, i com que jo crec que el tema esportiu és molt important, em pregunto que si per cobrir el dèficit d’espais tancats per activitats esportives: ¿s’estaria a punt per redefinir el projecte per donar-li amés una utilitat esportiva?, i si aquests espais podrien ser utilitzar-se per ús privat, com fan altres ajuntaments , previ pagament del canon corresponent?
        Dolores López: Pregunta pels vestidors actuals de la pista poliesportiva, doncs veu que no s’ha tingut en compta el suggeriment d’incorporar-los al projecte. També comenta que no s’ha tingut en compta la rampa de que es va parlar; que l’alçada de l’escenari, d’un metre, és insuficient per la pràctica de teatre; i en definitiva, que ja que no s’han tingut en compta aquests suggeriments i no s’han incorporat, respecte de la pregunta feta de si es perdria la subvenció si no es fa aquesta obra, la contesta dient que no tenia perquè perdre’s. Finalment diu que s’abstindrà en la votació.
        José Luís Bosque: Diu estar d’acord amb el que s’ha dit per part de la Sra. Dolores López i el Sr. Joan Bosch, i recorda que la iniciativa de modificar l’equipament de la fàbrica ve de temps anterior a aquesta legislatura, i que en el seu moment ja es va demanar una subvenció al PUOSC de la Generalitat; i al respecte el que realment li preocupa és que passaria si no s’aprovés aquest projecte, dons ¿Es podria perdre la subvenció del PUOSC? tal i com ho ha manifestat la Cristina”. Respecte del projecte, el Sr. Bosque es manifesta d’acord amb ell, doncs dona confiança al redactor del projecte, que suposa que el tècnic ha fet el que se li va demanar.
        Aquest acord fou adoptat per 6 vots a favor ( 2 de CiU: J.Ma Llesuy i Navidad Nevado; 1 de PSC: José Luís Yelo; 1 de PPC Pere: Curto; 1 de José Luís Bosque i 1 de Joan Bosch) i 2 abstencions ( 1 d’ERC: Cristina Romero i 1 d’ISP: Dolores López).
        Demagògia (Diccionari de l'IEC):
        1. Política fonamentada en la utilització de mètodes emotius i irracionals per a estimular els sentiments dels governats perquè acceptin promeses i programes d’acció impracticables.
        Febrer de 2010: S’inicia una campanya sota el lema “Salvem La Fàbrica” mitjançant una assemblea.
        La raó més important i la que avui us ha fet assistir, la del cor i dels sentiments, durant molts anys la Fàbrica ha estat el local social del nucli, tots els que portem més de dos anys al poble, tenim molts records a la fàbrica, moltes vivències, moltes bones estones compartides amb els veïns, qui no té algun bon record de la fàbrica. Els que son del poble tenen records de que familiars seus hi havien treballat.
        No podem perdre la Fàbrica, patrimoni, cultural, històric i emocional del nostre poble.

        Els nens del poble no tenen un espai adequat per reunir-se i aquest no ha de ser a l’escola.
        Es demana que es reobri el local, aplicant-hi la subvenció concedida per al nou local a assegurar l’estructura malmesa: El local social La Fàbrica només té afectades les creuetes que es podria solucionar amb un estructura metàl·lica, amb un cost d’uns 70.000€.
        Es busquen adhesions a la iniciativa i es publiquen comunicats de premsa als mitjans de comunicació locals.
        2. Estat polític en què el govern és lliurat a la multitud.
        Dissabte 6 de març de 09:00 a 13:30 hores paradeta al mercat per recollir signatures, per tal de reformar el local social la fàbrica.

        (Sic...).

        Cap comentari:

        Publica un comentari a l'entrada

        Gràcies pels teus comentaris.