Últimes opinions:

Escriu i envia la teva opinió per correu electrònic. Indica un Nom o pseudònim i un Tema.

Si vols utilitzar un correu anònim: ves a Gmail. Usuari: opinio.anonima Contrasenya: anonimat. Envia el teu missatge a vilamajoropina@gmail.com

No es publicaràn opinions sense nom o pseudònim.

Doneu un cop d'ull als últims comentaris:

Al peu de cada opinió trobareu un enllaç per deixar-hi els vostres comentaris. Participeu-hi.

____________________________________________________________________________

dijous, 4 de març del 2010

Carreró sense sortida

Molt bé, amic FS, segueix indagant en la normativa i arribaras a descobrir els que altres no volen assumir.

Una pista: mira en el Departament de Governació pel que fa a activitats recreatives i locals de pública concurrència ...

Si jo aparco en doble filera el meu cotxe en un indret on hi ha altres cotxes aparcats en doble filera i em multen a mi: puc al.legar que em treguin la multa perquè no han multat els altres cotxes?
Ja fa temps que porto advertint que hi ha molts altres locals que no compleixen les normatives... ni per prendre un café. De tota manera, continua estudiant les normes i descobriràs quins locals han de tenir què: no totes les figues són del mateix paner...
Clarament, tots cristians, que no de l'Opus. Per fer el "moro" ja estan d'altres.

Ah! I recorda que La Fàbrica és un local clausurat, i que cal reobrir-lo. Saps, s'ha d'adequar per reobrir-lo, i pobre del tècnic que certifiqui un projecte d'obertura il.legal. Recomano al Sr.  Alcalde que no el reobri sense cumplir escrupulosament tota la normativa, doncs és el primer local social que obrirà sota la seva responsabilitat.

Si hem de posar TOTES les activitats al dia, doncs fem-ho, peti qui peti. Cal acabar amb el "Far West" de Sant Pere de Vilamajor, algú ha de posar el picarol al gat, d'una vegada, que potser ja n'hi prou amb 1.800 irregularitats urbanístiques. (I de purins a l'aigua, en parlem un altre dia). Pel que fa a la Rectoria, t'equivoques, escales amunt és un local privat, com casa teva o meva, i la sala Oril.la no ha de tenir més sortides d'emergències que les que té. Segueix estudiant la normativa, segueix, ...

Hi ha però un local que si compleix tota la normativa: la Zona Esportiva de Can Derrocada.

Amic, per aquesta via no vas enlloc..., no van enlloc.

Ah! I demagògia és "Estat polític en què el govern és lliurat a la multitud" (Diccionari de l'Institut d'Estudis Catalans). Et sona? No em confonguis amb qui la està predicant ...

Afectuosament (ja ho saps), Per SPectiVa

7 comentaris:

  1. Ets un cabrit. Saops que no m'agrada entre en aquesta guerra i menys per escrit!!!. Però per al·lusions et contestaré.

    Tenim un carrer amb 20 cotxes, tots mal aparcats. Arriba la policia i només denuncia a un, precisament el més vell. Això se li diu arbitrarietat, subjectivisme i prevaricació.

    He trobat una altre acceptació de demagògia: Política fonamentada en la utilització de mètodes emotius i irracionals per a estimular els sentiments dels governats cap a l'acceptació de programes d'acció impracticables i fal·laciosos que miren només de mantenir situacions de privilegi.

    Finalment, encara no m'has contestat a la pregunta sobre on s'encabeix La Fàbrica a l'annex I de la llei 3/1998? I per què no s'aplica aquesta llei a pinso Picart?

    ResponElimina
  2. Ah!!!! M'oblidava.

    La sala Oril·la es nova i no compleix la normativa. Qui va ser el tècnic que va signar? Doncs que aquest mateix tècnic signi la reobertura de la Fàbrica. Si ho ha fet un cop ho podrà fer dos.

    O potser es va fer les obres sense seguir la normativa? Total el que controla les obres és el mateix ajuntament!!!! (pura i dura especulació.

    Amb tot plegat el que vull dir és que les raons que al·legues per no reformar La Fàbrica són fàcilment subsanables. Només cal la voluntat de fer-ho.

    Apa-hi!!! I si algú vol saber més sobre la meva opinió que em truqui i perlem per telèfon o quedem afer una cerveseta. Aquest sistema m'avorreix molt

    ResponElimina
  3. FS, pel que fa a demagògia, ja que t'has documentat com sempre fas, comprovaras que cap de les definicions s'ajusten a la meva persona, llop solitari sense responsabilitats polítiques. Paraula fàcil, però de difícil encaix en el meu cas. Però no obstant me l'has encolomat.

    Et continues equivocant al respecte de la Sala Oril.la, compleix tota la normativa ...

    La Fàbrica no és un Annex I. Pinsos Picart tampoc és un Annex I. Segueix buscant, que tot just acabes d'arribar.

    Aquest sitema és avorrit, però és la única manera de fer didàctica sobre temes tant importants: és la nostra responsabilitat, que per prendre unes cervessetes amb tú no ens cal anar tant lluny.

    Finalment, per al tècnic que hagi de signar el que sigui: en FS i d'altres et demanen que tanquis els ulls, que la teva mà esquerra no sàpiga el que fa la mà dreta, aquesta és la fòrmula que alguns volen que facis... quan els convé.

    ResponElimina
  4. Grrrrrrrr!!!!! Em temptes i jo sóc massa visceral per no contestar.

    A la sala Oril·la no pot accedir una persona amb mobilitat reduïda, ni hi ha sortida d'emergència adequada. No compleix la normativa

    T'has equivocat amb l'annex I. Has ficat les potes dins de la galleda. Si estic equivocat diga'm on encabim La Fàbrica a l'annex I,. Però sense dilacions i sense donar-hi voltes, sigues concret!!!!

    Jo no demano il·legalitats, faltaria més!!! El que argumento és l'argumentació tant poc sòlida que fas per la defensa de la Sala Polivalent. Té més forats que el Titànic!!!!

    A més, si és igual, coneixent com coneixem a Josep Maria Llesuy, no canviarà d'opinió i la sala polivalent es portarà a terme. N'estic convençut!!!! Això és una guerra entre dos bàndols i l'important és fer un gol encara que sigui al minut 99, en fora de joc i amb l'arbitre vestit de blanc.

    ResponElimina
  5. Saps que en això dels debats som ànimes bessones.

    Et confons, precisament ja he dit que ni Pinsos Picart ni La Fàbrica són activitats de l'Annex I. Desconec exactament que s'hi fa a Picart, però el posaria dins l'Annex II-2 (11.4), activitat a la què no s'ha adequat en forma i temps, amb expedient caducat i altres incorreccions constructives. A diferència d'altres, en josep maria Llesuy està sent molt curós amb aquest assumpte, i ja ha posat totes les peces legals per no incòrrer en cap prevaricació ni cap altre tipus de responsabilitat. El què passa és que un tràmit de clausura porta el seu temps i les seves pròpies garanties jurídiques.
    L'epígraf 4.b no l'hi correspon, doncs no són "matèries primeres animals" allò que es procesa a la fàbrica, que simplement mescla i envasa substàncies, ja transformades, per a la alimentació animal.

    Cal tenir present que les activitats de l'Annex I estàn subjectes al règim de Llicència Ambiental, i per tant correspondria a la Generalitat, que no a l'Ajuntament, l'atorgament de la corresponent llicència. Tota la història legal de la fàbrica de pinsos la trobaras a reflexions, doncs ja l'he vingut recollint.

    Pel que fa al local La Fàbrica, el posaria en un Annex II-2 (12.35a).

    I pel que fa a la Sala Oril.la, com que no excedeix de 500 m2 i la distància a la sortida no supera els 25 m, no ha de tenir sortida específica d'emergència, i la que té (de doble fulla) és suficient per a complir la normativa actual d'evaquació.
    Pel que fa a la mobilitat reduïda, l'únic inconvenient que té la sala és què, com qualsevol altre establiment obert al públic, no pot tenir un graó al dintell de més de 2 cm. Una petita obra que no representa res.

    La sala polivalent és necessaria, doncs ha de substituïr La Fàbrica en el Segle XXI, però no de qualsevol manera, sinò com una sala gran per a activitats diverses, incloses les polisportives (no un auditori), i envoltada de sales i espais per a diverses finalitats socials, i amb una cafeteria. Tampoc la vull si ha de ser al nucli principal. Amb tot aixó discrepo, i estic en contra, de l'actual concepció de la sala polivalent que està sobre la taula, profunda discrepància que ja he manifestat al Sr. Alcalde en diverses ocasions.

    Al nucli hi manca el polisportiu que sempre hi ha hagut, o alternativament obrir la pista escolar de Vilamagore.

    Pensem, sisplau, s'està planificant el nucli del futur. I si cal posar habitatges a la renglera on actualment està la Fàbrica, doncs que es facin si la contrapartida s'ho val. Si jo fos l'Alcalde canviaria ara mateix aquella parcel.la per l'edifici i les instal.lacions de la Zona Esportiva de Can Derrocada: el millor equipament que hi ha en 10 km a la rodona i que s'està fent malbé per la mala gestió que ha fet del tema l'Ajuntament en els darrers 10 anys.

    ResponElimina
  6. Recula i veuràs que a l'article "la Fàbrica: una il·lusió impossible" dius textualment que "el Local Social "La Fàbrica", s'hi havia d'haver adequat en un termini que va finalitzar el 2007" quan és totalment fals. Només s'han d'adaptar els edificis inclosos en l'anex I i aqui no entra, com tú dius, La Fàbrica.
    Estic d'acord que la Fàbrica entra en els posteriors annexes i estic d'acord que cal fer-hi reformes per adaptar-la a la normativa vigent, com la resta d'instal·lacions municipals.
    Ara s'està construint/reformant el nou casal d'avis. La pregunta que faig és: s'adaptarà a tota la normativa a la qual fas referència? Saps que les lleis les miro i les consulto i saps que aniré al Casal d'avis i veuré si compleix la normativa. Tant de bo que sigui així sinó t'ho faré saber.

    ResponElimina
  7. La Disposició Transitòria 1ª de la Llei 3/1998 estableix:
    * Per a les activitats de l’Annex I, data límit d’adequació: 1 de gener de 2007.
    * Per a les activitats de l’Annex II, data límit d’adequació: 1 de gener de 2004.
    * Per a les activitats de l’Annex III, adequació complerta en demanar una modificació o ampliació.

    Les dificultats del procés d’adaptació varen aconsellar modificar els terminis.

    Així, la Llei 4/2004, d'1 de juliol, reguladora del procés d'adequació de les activitats d'incidència ambiental al que estableix la Llei 3/1998, del 27 de febrer, de la intervenció integral de l'Administració ambiental, posteriorment modificada per la Llei 12/2006, de 27 de juliol, estableix finalment que el procés d'adequació de totes les activitats ha de finalitzar abans de l'1 de gener de 2007, llevat del cas de les activitats de l'annex 2.2, per a les quals el procés d'adequació ha de finalitzar abans de l'1 de gener de 2008.

    Tot i en el supòsit de què m'hagués equivocat de data, no he dit mai que cap de les "fàbriques" fos Annex I.

    Ja he dit que no em correspon a mi fer cumplir les Lleis, com màxim denunciar-ho si no es compleixen. El de La Fàbrica és un problema diferent, tant per antiguitat com, fonamentalment, i a veure si ho enteneu d'una vegada, perquè és un local CLAUSURAT, és a dir, que per obrir-lo s'ha de tramitar de nou completament, fet que no passa en cap altre equipament similar del municipi.
    I et faig notar que alguns dels locals a què et refereixes com fora -presumiblement- de normes, en la mesura que siguin Annex III, l'adequació a la Llei 3/1998 NOMÉS és exigida quan s'hi hagin de fer obres de modificació.

    FS, aquest de les normes és un tema prou complicat i paga la pena deixar-lo als què hi entenen. Per vigilar el seu compliment, si vols, només has de demanar l'expedient i les certificacions de llicència de qualsevol local i veure què hi diu, què no diu, i qui ho firma.

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris.