Últimes opinions:

Escriu i envia la teva opinió per correu electrònic. Indica un Nom o pseudònim i un Tema.

Si vols utilitzar un correu anònim: ves a Gmail. Usuari: opinio.anonima Contrasenya: anonimat. Envia el teu missatge a vilamajoropina@gmail.com

No es publicaràn opinions sense nom o pseudònim.

Doneu un cop d'ull als últims comentaris:

Al peu de cada opinió trobareu un enllaç per deixar-hi els vostres comentaris. Participeu-hi.

____________________________________________________________________________

dimecres, 9 de març del 2011

D'on no n'hi ha no en pot rajar. Capítol I

Per a alguns, la campanya electoral per l'Alcaldia de Sant Pere de Vilamajor s'ha convertit en un objectiu de vida,... o mort.
L'objectiu d'una colla no és presentar propostes per fer de Sant Pere de Vilamjor un municipi més enllà dels anys 70, sinò cercar els punts flacs de la sòlida muralla de fets i realitats en què el Govern que ara acaba el seu mandat ha convertit la funció pública per al progrés del nostre municipi. No és hora ara de passar comptes d'un inventari que ha posat sobre la taula tots i cadascun dels problemes endèmics del nostre Poble, posant a l'hora una base possible per a solucionar-los. Ara toca fastidiar al contrari.
Aficionats, com correspon a qui no té res més a pelar que buscar la palla a l'ull alié sense veure la pròpia cegessa, ara ens entretenen, s'entretenen, la colla, a gratar en tot alló que troben. Engrunes... hi ha qui vol fer de les engrunes una barra de pà.
Però allà on han adreçat ara, després de la hisenda municipal (a la què no presenten cap opció que no siguin vegenades de manual demagògic), o del POUM (peça fàcil sobre la que quan van tenir l'oportunitat no van fer més que un ridícul manifest), el seu curt punt de mira, em toca d'aprop.
És per això que entro en aquest espai, desvitalitzat, per lligar amb vosaltres les peces del puzzle que "la colla" volen muntar.
Des de fora, però no pas des de lluny, també tinc, i sovint abans que circuli, talps honsetos que saben informar-me. Són gent senzilla, d'apeu, no us penseu que són altes instàncies. No en va fa més anys que molts que soc d'aquest poble.
I precisament per parlar d'instàncies torno a aquesta pàgina.
Vergonya, ridícul. Un cop més una instància ha entrat a l'Ajuntament amb sòrdides pretensions. Pretensions, que, com he dit, em toquen de ben aprop.
Vergonya perquè qui no té talla no pot pretrendre crèixer.
Ridícul per la sublim ignorància del Dret Privat que evidencia el contingut de la instància presentada a l'Ajuntament.
Molts no sabeu de què us parlo, però en realitat aquest missatge va adreçat als que si que ho saben.
Podeu jugar, colla, a pretendre fer veure que defenseu interessos legítims,  però hi ha coses amb les què manca talla per poder-hi jugar. No la teniu. Aneu més torts que drets.
I quan a més em toquen de ben aprop, no podreu comptar amb la meva complacència. La ratlla de la ignomínia no es pot traspassar impunement.
Ben aviat, quan tots ja ho conegueu, posaré pèls i senyals a això que dic. Mentrestant quedeu-vos amb el sentit d'allò que exposo: qui no té res més busca en els demès la seva pròpia mancança. D'on no n'hi ha, no en pot rajar...
Transparència: és clar el què preteneu i com ho preteneu aconseguir.
Participació: no em feu riure! 
Feu d'aquestes paraules una insígnia que quasi s'us creu, però a la fi no és més que parlar amb la boca plena de "polvorones". S'us veu "el plumero".

(Continuarà...)

7 comentaris:

  1. Sóc un dels que no sabem de què parles però per les pistes que dones sembla que parles de l'actual equip de govern fa quatre anys, quan volia accedir al poder. La "colla" , la "inexperiència", la "manca de talla", són característiques de tots els que es presenten a les municipals per primer cop (com l'equip actual de govern).
    Ara bé, sospito que no parles d'ells per què tothom sap qui és "la veu del seu amo" i ja es sap que el gos mai traiciona al que li dóna de menjar.
    Un fet m'amuïna: ¿com tens accès a instàncies privades entregades a l'ajuntament? Sospitós i denunciable. Però bé, tothom coneix les teves amistats i no ens ha de sorprendre.
    Com tothom sap de qui peu calces, com tothom coneix el teu tarannà, com tothom sap les teves derives intel·lectuals i molt especialment, com tothom sap, que els teus arguments es van dirigits a crear "mal rollo", he cregut convenient fer l'aclaració per passar al silenci absolut per evitar la temptació de caure en les teves provocacions que l'únic que fan es enterbolir l'ambient d'unes eleccions i dividir la població en grups.
    T'animo a què continuis amb els teus "soporífers rotllos passats de moda i sense argumentació lògica i coherent,això si amb molta retòrica, metàfores i missatges ocults". L'audiència així ho demana (fa dos mesos que ningú penja res al teu blog, ¿per què serà?)

    ResponElimina
  2. Sembla que algú, alguns no perdonen que els ciutadans no som "tontos" i que tinguem la capacitat de veure les coses i els comportaments. Si la proximitat de les eleccions els posa nerviosos i es dediquen a fer gamberrades amb els bens aliens, malament rai. Ara que mai es tard per obrirl els ulls dels veins.

    ResponElimina
  3. Crec que en Perspectiva diu coses interesants als seus articles d´opinió. No em refereixo als seus de guerra o precamnpanya electoral.
    Tenim en compta que a Sant Pere no n´hi ha cap medi d´intercanvi d´opinions, que jo sápiga, apart de Vilamajor en Xarxa, en Perspectiva exerceix el seu dret democrátic a dir la seva, desde una ideología determinada. Probablement ho llegirá gent d´esquerres o de dretes, comunistes i conservadors, socialistes i liberals. I tindrén les seves discrepancies. Bé, ja tenim un que diu la seva. On som els demés?. Es la descalificació a una persona que pensa, estudia els temes i els raona la manera d´entrar al foro democrátic?. O es que en Perspectiva ha caigut adintre d´una dinamica de tensió on es més important com es diuen les coses, que el seu contingut, i per tant la guerra está declarada i tant se val la seva persona i les seves opinions?. I per tant estic d´acord amb en Ferrán Sarriá.

    ResponElimina
  4. Qué manía os ha cogido contra Per SPectiva! Sólo porque no dice lo que vosotros pensáis? Porque no es de la cuerda "guay"?

    Independientemente de lo que piense y diga, algunas veces estoy de acuerdo y otras veces no tanto, se le tiene que felicitar por tres cosas:

    a) Por decir lo que piensa.
    b) Por decirlo dando la cara (no como yo)
    y c) Por propiciar con este espacio que quien quiera pueda hacerlo.

    Pensemos todos qué ambiente hemos creado para que quien diga lo que piensa ya le tildemos despectivamente de "la voz de su amo".

    O porque hay gente que no se atreva a opinar sin el antifaz del anonimato por miedo a actitudes como ésta.

    Reflexionemos por favor...

    ResponElimina
  5. La expresión, "la voz de su amo" me parece curiosa. Como si la persona a la que se le atribuye tal vasallaje, no tuviera criterio propio, convicciones y la posibilidad de elegir una determinada actividad o expresión política y ciudadana.
    Se suele utilizar esa frase de manera despectiva cuando se desea descalificar a alguien, pero lo que no quiere ver el descalificador es que quizás él sí tenga un amo, o puede ser que disponga de una cohorte de subordinados. Respetar la libre elección del prójimo quizás le resulte dificil de comprender.

    ResponElimina
  6. perspectiva no tinc el gust de coneix-et personalment, però no puc mes que defensar el que fas i com ho fas, perquè sempre has donat la cara i no t'has amagat darrera d´un anònim, cosa que altres si que fem. segur que el perspectiva te molt mes caràcter, personalitat idees etc que L'Anònim que parla sobre la veu del seu amo, aquest personatge es desqualifica per si sol, i es un exemple de la colla de rabiosos que corren per vilamajor que mai descansaran fins que aquest poble sigui governat per els seus "amigachos". en quant al comentari del sr sarrià (intim amic d´un capte llista) estic d'acord amb el que dius, però potser l'amic teu, en algun moment haurà d'explicar la seva manera de fer sota la bandera d'una associació de veïns, dient coses no gaire amables de la classe política a la que ell ara pertany.

    ResponElimina
  7. Jo crec que fer oposició tindría que manifestar.se d´una manera nova i original. Si mirem com es manifesten els polítics d´aquest poble, no m´hi ha cap diferencia, som tallats a la mateixa mida els uns i els altres i participan de la mateixa lluita i les mateixes pasions. Si la cosa es així es compremsible que la gent simpatitzi amb uns o amb uns altres per raons de proximitat o d´amistat antiga, que no pas per questió ideológica o de principis.Amb el Sr Perspectiva tenim un exemple. Aquest home no es pas de la meva ideología, peró admiro el seu compromís, el seu treball, la seva resistencia i tenacitat davant els xafeigs de tot tipus que li cauen al damunt. Amb uns altres, a lo millor algú simpatitza per la visió política i sociológica, peró no li agraden les seves maneres. Conclusió: que a Sant Pere l´ideología no es pas el més important i si el taranná.

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris.