Últimes opinions:

Escriu i envia la teva opinió per correu electrònic. Indica un Nom o pseudònim i un Tema.

Si vols utilitzar un correu anònim: ves a Gmail. Usuari: opinio.anonima Contrasenya: anonimat. Envia el teu missatge a vilamajoropina@gmail.com

No es publicaràn opinions sense nom o pseudònim.

Doneu un cop d'ull als últims comentaris:

Al peu de cada opinió trobareu un enllaç per deixar-hi els vostres comentaris. Participeu-hi.

____________________________________________________________________________

divendres, 3 d’abril del 2009

Estic decepcionat

Eleccions municipals del 2007 (dades facilitades per l’ajuntament de Sant Pere disponibles a la pàgina web):

Cens electoral: 2823 persones

Persones que van votar: 1688 (59,79%)

Abstenció: 1135 (40,21%)

Resultats eleccions:

CiU: 363 vots

ERC: 297 vots

GISP: 279 vots

PSC: 192 vots

ISP: 169 vots

PP: 112 vots

C’s: 109 vots

ICV: 83 vots

Resultat aprovació avantplà POUM (ple del dia 2/4/2009)

A favor: CiU+PP+PSC+C’s

En contra: GISP+ISP+ERC

Traslladem el resultat en vots obtinguts a les eleccions:

A favor: 363+112+192+109= 776

En contra: 297+279+169= 745. Aquest resultat li afegirem el 83 vots obtinguts per ICV el qual ha manifestat obertament ser contrari al POUM aprovat. En total tindríem 828 vots.

Percentualment tindríem que:

- el 45.97% de les persones que van exercir el seu dret a vot a les eleccions municipals del 2007 a la població de Sant Pere de Vilamajor , SI estan d’acord amb el POUM proposat per l’equip de govern.

- El 49.05% de les persones que van exercir el seu dret a vot a les eleccions municipals del 2007 a la població de Sant Pere de Vilamajor , NO estan d’acord amb el POUM proposat per l’equip de govern.

- El 4,98% de les persones que van exercir el seu dret a vot a les eleccions municipals del 2007 a la població de Sant Pere de Vilamajor , NO es defineixen sobre el POUM proposat per l’equip de govern.

Encara resta un 40.21% de la població, de la qual no es sap la seva opinió respecte al POUM ja que no va participar a les eleccions municipal de l’any 2007. Tenint en compte el criteri:

A favor del POUM un 27.48% del total de la població amb dret a votar.

En contra del POUM un 29,33% del total de la població amb dret a votar.

No consultats un 40,21% del total de la població amb dret a votar.

En els números presentats no consten:

- ni els menors de 18 anys (creiem que els menors situats en la franja d’edat compresa entre els 16 i 18 anys haurien de poder expressar la seva opinió).

- Ni els que, malgrat viure-hi tot l’any no consten empadronats

- Ni els que vénen els tenen la vivenda com a segona residència.

Conclusions:

  1. La majoria de la població no ha estat consultada sobre el POUM. Raó obvia per proposar que s’articuli un sistema per DEMANAR L’OPINIÓ de la majoria dels vilamajorencs i vilamajorenques. No pot ser que el futur del nostre poble estigui en mans d’un quart de la població.
  2. Si només es tenen en consideració l’opinió de les persones que van participar en les darreres eleccions municipals, el resultat seria que la MAJORIA DE LA POBLACIÓ NO VOL EL POUM PROPOSAT.
  3. Sigui quin sigui el resultat (Si o NO), totes dues opcions només representen una quart part de la població. Els POUM ‘s NO SÓN REPRESENTATIUS DE LA POBLACIÓ.
  4. Entenc que les normes i les regles de joc són aquestes i cal acceptar-les, però també entenem que l’equip de govern i la resta de partits polítics han de tenir en compte les dades objectives analitzades. Per fer un símil seria jugar un partit de futbol on al darrer minut es pica un penalty el qual ha estat comès 3 metres fora de l’àrea. Legalment l’equip hauria guanyat el partit però moralment sabria que no hauria sigut just. Seria una victòria poc recordada, molt criticada i fàcilment oblidada. No seria millor que els dos equips ens oferissin un partit ple de gols, d’oportunitats, amb fair-play i que acabessin en empat? Segurament el partit seria recordat tota la vida sense importar qui hagués guanyat. EL CONSENS DELS PARTITS POLÍTICS és vital per tenir un POUM potent que sigui recordat com el POUM que la majoria de la població, a través dels seus representats, va escollir.

Alguns assistents al públic van cridar al consens tot reganyant als polítics. El polítics van dir un munt de vegades la paraula “consens”. Però la realitat és una altra: els partits no escolten. Els partits no ens defensen. Els partits pensen més en ells que no pas en el poble.

Estava decepcionat i continuo decepcionat. No veig la llum al final del túnel. Estic convençut que el POUM que s’aprovarà serà aquell escollit per una minoria de la població.