Últimes opinions:

Escriu i envia la teva opinió per correu electrònic. Indica un Nom o pseudònim i un Tema.

Si vols utilitzar un correu anònim: ves a Gmail. Usuari: opinio.anonima Contrasenya: anonimat. Envia el teu missatge a vilamajoropina@gmail.com

No es publicaràn opinions sense nom o pseudònim.

Doneu un cop d'ull als últims comentaris:

Al peu de cada opinió trobareu un enllaç per deixar-hi els vostres comentaris. Participeu-hi.

____________________________________________________________________________

divendres, 25 de setembre del 2009

Les falses promeses del senyor Alcalde

El senyor Josep Maria Llesuy, alcalde de Sant Pere de Vilamajor, és avui el màxim responsable de que la granja il·legal de Les Pungoles "Granja Ramos e Hijos, SL." continuï funcionant després de 6 anys sense haver obtingut cap autorització administrativa, sense haver legalitzat una part de les seves edificacions i havent alterat de forma important el talús natural de la riera del Joncar, espai natural protegit.

El candidat Llesuy en plena campanya electoral, va mantenir una reunió amb els veïns afectats de Les Pungoles, en ella se li va informar detalladament de totes les irregularitats que es produïen a la granja, el senyor Llesuy, ens va prometre, amb to vehement i rostre afectat, que era una situació intolerable i que ell, quan fos alcalde, solucionaria el tema de forma ràpida i eficaç, que no li tremolaria el pols si havia que tancar una explotació avícola il·legal que causava tantes molèsties als seus veïns i futurs votants.

En converses posteriors, el senyor Llesuy, va anar mes enllà, i fins i tot va a contactar amb un membre important del seu partit (CDC), actualment diputat del parlament de Catalunya, perquè intercedís pels veïns afectats de Les Pungoles. Seria interessant saber quines van ser les seves gestions, o simplement, si és cert que el candidat Llesuy va contactar amb aquest diputat. Com a prova, disposem de l'e-mail que els veïns vam rebre del senyor Llesuy en el qual s'ens notificava aquest contacte i quina era la seva posició en relació al tema de la granja després d'haver estudiat la documentació que li vam fer arribar, el candidat Llesuy es mostrava contrariat amb totes les irregularitats que presentava la granja e instava al seu company de partit a fer les gestions necessaries davant la conselleria de medi ambient per tal de solucionar un greu problema ambiental i administratiu.

Els ingenus veïns, encantats amb les promeses del nostre futur alcalde, el vam votar amb entusiasme perquè s'acabaria per fi amb la impunitat d'aquelles empreses que no respectaven la legalitat vigent. Finalment, el senyor Llesuy va ser elegit alcalde per tan sols 363 vots (12% de la població censada), lamentablement, les seves promeses no es van complir, els veïns, a petició pròpia, ens vam reunir amb l'alcalde en moltes ocasions a les dependències municipals, li vam aportar documentació, al·legacions, denúncies, proves, testimonis...., el senyor Llesuy ens escoltava amb aparent atenció i ens feia promeses, promeses i més promeses, es va atrevir fins i tot a proposar una reforma puntual de la NNSS amb la finalitat de deslocalitzar la granja i allunyar-la per sempre de Les Pungoles, aquesta proposta la va fer pública el dia 27 de gener de 2008 en la web municipal, els veïns disposem de la còpia que ho acredita, en ella es fa referència al problema de la granja de Les Pungoles com un assumpte "urgent" a resoldre.

Com és possible que els responsables municipals decidissin "deslocalitzar" una granja sense una causa que ho justifiqués?, és una pràctica habitual de tots els Ajuntaments?, aquest fet explica per si mateix que les molèsties denunciades des de l'any 2004 eren certes, i que l'ajuntament així ho entenia.

En l'acte de presentació de l'equip redactor del POUM i davant dels membres de la comissió d'urbanisme, el senyor Llesuy va confirmar de nou que la finca que ocupava la granja de Les Pungoles seria re-qualificada i així quedaria reflectit en la propera reforma del POUM, el senyor Doñate, arquitecte redactor del POUM també ho va afirmar, són testimonis de tot això els membres de la comissió d'urbanisme i veïns que hi eren presents a l'acte.

A data d'avui, setembre de 2009, la finca que ocupa la granja encara no ha estat re-qualificada, no disposa de llicència d'activitats, no ha legalitzat totes les seves edificacions, no ha cobert el femer de 700.000 litres tal i com ho exigeix la llicència activitats de 1973 i és una tortura diària per als veïns de Les Pungoles.

El senyor Llesuy ens ha demostrat que no té credibilitat personal i que no té respecte per les ordenances vigents, els veïns afectats hem interposat dues demandes al contenciós administratiu de Barcelona i iniciarem en breu accions penals contra el senyor alcalde. Que es pot esperar d'un alcalde que no interpreta les ordenances municipals de la mateixa manera en tots els casos?, aquesta afirmació sabem que es greu, però la podem demostrar amb testimonis.

Aquest és, per desgràcia, l'alcalde que tenim, un senyor molt amable i simpàtic que pretén donar la raó a tothom sense assumir les seves responsabilitats ni fer ús de les seves atribucions legals.