Últimes opinions:

Escriu i envia la teva opinió per correu electrònic. Indica un Nom o pseudònim i un Tema.

Si vols utilitzar un correu anònim: ves a Gmail. Usuari: opinio.anonima Contrasenya: anonimat. Envia el teu missatge a vilamajoropina@gmail.com

No es publicaràn opinions sense nom o pseudònim.

Doneu un cop d'ull als últims comentaris:

Al peu de cada opinió trobareu un enllaç per deixar-hi els vostres comentaris. Participeu-hi.

____________________________________________________________________________

dijous, 16 de setembre del 2010

Avantprojecte de Llei de Contaminació odorífera

Des de l'any 2005, el Dept. de Medi Ambient té sobre la taula l'avantprojecte de Llei de Contaminació odorífera. Actualment ja anem per la versió de febrere 2010.
Un estracte n'és el següent:
Article 9. Drets
1. Tota persona té dret a gaudir d’un ambient de qualitat odorífera, en els termes de la Llei i les seves normes de desenvolupament.
2. S’estableix l’acció popular per a suscitar l’actuació de l’administració pública competent en matèria de qualitat odorífera.
Article 10. Deures generals
1. Les persones que projectin, instal·lin, explotin o mantinguin activitats o infraestructures, i els seus titulars, han de garantir un ambient de qualitat odorífera.
2. Totes les persones han de respectar i abstenir-se de pertorbar el correcte funcionament de les mesures establertes en les activitats o infraestructures per tal d’evitar la contaminació o impacte odorífer.
Mentrestant...


I a l'Ànònim del comentari, només dir-li que passant-se de llest no en té ni idea. La covardia el fa equivocar-se d'enemic: l'anonimat és doncs el millor refugi per defugir del contrast de punts de vista.

7 comentaris:

  1. Salut SPectiVa, soc l'anomic que refugiat en l'anonimat tinc el teu mateix punt de vista, però veig que no m'has entes...

    Et saludo i es de lloar la teva creuada que amb tant desinteres i tanta inteligencia i bona voluntat estas tirant endavant! M'admiro del teu punt de vista i si soc anomin es perque estic segur que ni jesuscrist et fara canviar d'opinio, no cal confrontar opinios, tu! que tant en el cert estas! I jo així ho crec... crec que tens rao...

    Però una petita sugerencia... Resulta que la PuntiBlond o com s'escrigui també fa pudors i coses d'aquestes... Com veig la teva recta motivació en fer complir les lleis... No hauries de fer el mateix amb aquesta fabrica? Si et plau, croat de les pudors!!! Flagel de les fabriques iniques i impies!!! Possat també amb aquests!!! QUE TOTS COMPLEIXI LA LLEI O CREMIN EN LES FLAMES DE LA CONDENACIO ETERNA!!!

    Perque tot aixo que fas no ho fas per fer la punyeta a uns pajesos, oi? Jo et recolço i estic amb tu, de debó... Anims! Acaba amb tots! Ja que t'hi poses...

    ResponElimina
  2. Aprofito el tema de les contaminacions odoríferes per preguntar sobre un tema. Algú sap si hi ha alguna legislació que reguli el tema de la utilització dels purins per adobar els camps? No vull pecar de urbanita recalcitrant, entenc perfectament que els pagesos estàven abans que tots els que hem decidit fugir de la ciutat i instal·larnos al camp, i que és el seu modus vivendi. Ho entenc i ho acato, però dit això em pregunto si no hi ha cap més opció (o si és legal) el deixar els purins llençats tal qual, sense remenar posteriorment la terra, i evitar així la pudor. El problema és que s'acostuma a fer en la primavera i al final de l'estiu, quan encara fa calor, i si deixes les finestres obertes per la calor, la pudor entra a les cases i s'hi instala com a mínim un parell de dies. Jo accepto l'olor al carrer sense problemes, com a part del "tracte" de canviar contaminació i soroll per tranquilitat, però a dins de casa, si pot ser, prefereixo evitar-la. Així que, sense ànims de polemitzar, algú m'ho pot explicar? Moltes gràcies.

    ResponElimina
  3. Home! Ara em penso que sé qui ets.

    No t'has explicat be o no t'he sabut entendre, discupa'm.

    No faig creuades més que en els temes que m'afecten, dels que hi puc entendre i dels que hi ha quelcom a dir i a aconseguir. Si estic convençut del què dic és només després de passar-hi llargues estones "Reflexionant-hi", exercici en sí mateix reconfortant. Ja utilitzo massa temmps -del lliure i del no tant lliure- pre i ocupant-me d'alguns assumptes del meu poble, i el tema de la Puntiblond no el tinc en cartera. Sí afegir algunes consideracions:

    - Puntiblond ocupa un espai inadequat, hereu d'un passat poc curós.
    - Aquest espai és vital pel desenvolupament de Sant Pere doncs és el centre del Gran Vilamajor i la fi de la dependència de Sant Antoni. Mal resolt pel POUM.
    - El trasllat de la Puntiblond és avui per avui inassumible, i no hi ha prou terreny requalificable a Sant Pere -Can Derrocada inclosa- per finançar-lo. El cost d'un "trasllat" és molt més alt que el de la fàbrica de pinsos.
    - La indústria, fins on sé, té els permissos en regla, no com altres.
    - El POUM no fa res amb la indústria, per molt que hom cregui que si.
    - Poc es pot fer per deslocalitzar-la, i si es fes marxaria lluny de Sant Pere.
    - De pudors no en sé res (i m'estranya que en faci) el fum que es veu és simple vapor d'aigua (de la qual en consumeix grans quantitats).

    En tot cas, el tema de les pudors no es pot agafar amb paper de fumar. Al respecte molt interessant observar l'esperit de l'Avantprojecte de LLei, que en definitiva, i a marges raonables, ve a dir que cal assumir un cert grau de "olors".

    Per acabar voldria dir que les tres grans indústries del municipi són empreses antigues i líders en els seus sectors, portades per gestors de gran valua i consideració meva, i que totes tres ocupen espais inapropiats (hi estan per circumstàncies oportunistes de la història, no per res més), motiu pel qual a llarg termini acabaran marxant del municipi. Inevitablement. Picart inclosa.

    ResponElimina
  4. Casa meva està enfront de la Puntiblond i et puc assegurar que mai hem sentit males olors.

    ResponElimina
  5. Llavors una última reflexió... Si realment defenseu el concepte de justicia, s'hauria de procedir d'igual forma per a tothom. No es de de llei que un acabi pagant quan tots tenen deutes, potser seria el moment per aseure tots i fer el que conjuntament s'acordi per a que totes les parts quedin satisfetes... Es per aixó que dic que ets un heroi o croat solitari i aixó es molt antisocial... La sortida a tots aquests mals ha de ser colectiva i no pas particular i unicament interesada individual del rollo (andeme yo caliente riase la gente).

    Us aseguro que la puntiblond no aguanta una inspeccio d'industria i no em poseu a prova perque no vull perjudicar a ningu, no es la meva intenció. Veig que els petits problemes que tenim al nostre estimat poble son endemics i irresolubles ja que hi ha com una mena d'inacció a nivell colectiu i individual a l'hora d'aplicar una solució.

    Perdoneu les meves ironies, però de vegades penso que perdem una visió mes colectiva de les coses, que no solsament funcionem a nivell individual i que els problemes que hi ha moltes vegades estan interrelacionats... Cuide-vos de no fer pagar justos per pecadors i exedir-vos en l'exces de cel en croades que no tenen un final ben ve del tot cert i que no s'han evaluat les consequencies amb ponderacio...

    Anims i sigueu bones persones de bones intencions...

    ResponElimina
  6. Precisament la existència d'aquest espai i el fet de què hi estiguem actius és la prova més contundent de l'objectiu de "colectivització" de tot alló que ens preocupa.

    ResponElimina
  7. El movimiento se demuestra andando...

    Digue'm que fas i et diré realment qui ets, no serveix el que dius, sino el que acabes fent i de moment només has anat en contra de uns pobres pagesos... Potser no son uns sants ni tenen la conciencia neta ni fan les coses bé, però de moment sembla ser que son els unics que reben...

    El movimiento se demuestra andando...

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris.