Últimes opinions:

Escriu i envia la teva opinió per correu electrònic. Indica un Nom o pseudònim i un Tema.

Si vols utilitzar un correu anònim: ves a Gmail. Usuari: opinio.anonima Contrasenya: anonimat. Envia el teu missatge a vilamajoropina@gmail.com

No es publicaràn opinions sense nom o pseudònim.

Doneu un cop d'ull als últims comentaris:

Al peu de cada opinió trobareu un enllaç per deixar-hi els vostres comentaris. Participeu-hi.

____________________________________________________________________________

diumenge, 31 de gener del 2010

RE: POUM i Viver d'empreses i emprenedors

Ricard, desprès de llegir el teu article m’agradaria puntualitzar, de forma molt esquemàtica 3 conceptes i 1 aclariment:
-         - De primer l’aclariment, simplement el títol de la meva opinió era i hauria d’haver posat: POUM, VIVER D’EMPRESES I EMPRENEDORS, tal com estava indicat en el meu mail.
-        - Potser el nom de viver d’empreses no es el correcte, s’hauria de buscar un  altre nom, perquè no, la veritat més absolutament igual el nom, el que importa es la idea, la recerca de crear (ho sento però soc molt pràctic, les paraules se les endu el vent els fets no), però pensa, i sobretot desprès de veure el teu curricular hauries d’estar d’acord i promoure (tal com ja exposes en el teu article que has fet i que estàs obert a parlar-ne), partint de la idea base actual que entenem de viver d’empreses i emprenedors s’hauria de començar a trancar motllos i cadenes (tal com es va fer quan es va crear Barcelona Activa i que va ser precedida per varies temptatives frustrades fins aconseguir el funcionament actual) i buscar solucions imaginatives, camins nous, formes diferents, tècniques, sistemàtiques noves, interrelacions amb pobles (Sant Antoni, Llinars, afegiria, Cànoves, Cardedeu) amb altres “vivers”, per aconseguir dinamitzar tant el nostre poble, el teixit empresarial i el treball.
o   Tots els avenços i les millores, a tots nivells,  han sorgit de trencar motllos, cadenes, estereotips, normes, polítiques, de fets i no de paraules.
o   Busquem com podríem fer-ho a Sant Pere, un exemple es el que han fet al poble del Montseny (primer enllaç  de la meva anterior opinió), per cert un poble amb massa crítica molt menor que la nostra, que han mirat de dinamitzar tant el poble, el teixit empresarial i el treball d’una forma diferent al viver d’empreses però amb un objectiu comú, crear.
-          - Que potser no es el POUM i ha de ser per altres bandes, potser si, però perquè no reservem ja un espai per aquesta futura idea? Es un principi, com ja sabem el POUM no es una cosa d’avui per demà, tenim marge per crear de quina forma i com volem fer-ho i amb quin espai tenim per encabir-ho.
-         -  Com pots veure la idea es i serà ferma i que tenir un espai  “Creador d’empreses” ens beneficia a tots plegats, incloent l’ajuntament.

1 comentari:

  1. Sergi, això és una altra cosa, vens a les meves: ara si que estem d'acord.
    Instrumentar el què dius, però, requereix no només desig, sinò de dissenys, metodologies, infrastructures i mitjans, de cost gens despreciable, quina eficiència -en tots els sentits- requereix sempre d'una mínima escala. I certament d'una voluntat política de prioritzar aquest tema.

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris.