Últimes opinions:

Escriu i envia la teva opinió per correu electrònic. Indica un Nom o pseudònim i un Tema.

Si vols utilitzar un correu anònim: ves a Gmail. Usuari: opinio.anonima Contrasenya: anonimat. Envia el teu missatge a vilamajoropina@gmail.com

No es publicaràn opinions sense nom o pseudònim.

Doneu un cop d'ull als últims comentaris:

Al peu de cada opinió trobareu un enllaç per deixar-hi els vostres comentaris. Participeu-hi.

____________________________________________________________________________

dimecres, 27 de gener del 2010

Canvi d'opinió

Fa un any discutíem en aquest fòrum sobre la imposició d'un nou tribut (guals) el qual responia a les necessitats econòmiques de l'ajuntament, i  enguany hi ha una reducció impositiva a persones que compleixen certs requisits.
¿Que ara l'ajuntament no té problemes econòmics? ¿que s'ha trobat una altra font de finançament?
No estic en contra de l'exempcions fiscals a les economies més maltractades però no acabo d'entendre el canvi de criteri.
L'única raó que se m'acut és que el proper any hi ha eleccions.

Una anotació: Una família nombrosa que tingui la seva residència habitual a Sant Pere de Vilamajor però que no està EMPADRONADA té dret a la reducció de  l'IBI?

4 comentaris:

  1. Petitó, et trobavem a faltar!

    No, no és -només- aixó. Hi ha molta gent, som molta -massa- gent que ho estem passant malament com per dispendis. L'Ajuntament simplement fa un esforç, solidari amb el nostre esforç.
    Una família que visqui a Sant Pere de Vilamajor, i no hi estigui empadronada, no hauria de tenir dret a demanar cap tipus de bonificacions. Hauríem de saber que els Ajuntament reben diners, també, en proporció a la població empadronada.
    Hauríem de saber que qui no està empadronat on efectivament resideix, està incomplint la Llei, la mateixa Llei de qui es queixa perquè es deixa empadronar als immigrants "sense papers".
    Quina estranya raó pot tenir algú per no empadronar-se on viu habitualment? Pinta lleig.

    ResponElimina
  2. Com veig que no és un requisit per acollir-se a la subvenció de l'IBI?

    Hi ha un exemple de vivienda habitual sense empadronament: Una família que té una casa de segona residència en una urbanització. Només venen els caps de setmana des de fa 40 anys. Un dels fills a resulta de la pèrdua de treball, no ot pagar el lloguer del pis de Barcelona i es veu abocat a marxar, temporalment, a casa que els seus pares tenen a Sant Pere. Es tracta d'una família nombrosa i porten en aquesta situació 1 any. Aquesta família té dret a la subvenció de l'IBI, encara que la casa estigui a nom del seu pare i ells (pares i fills) no estiguin empadronats?

    ResponElimina
  3. Petitó algunes precisions:
    No es tracta de "vivenda habitual" (casa) sinò de "residència habitual" (lloc on vius) a efectes d'empadronament.
    Tothom que visqui a l'Estat té obligació (no és un dret, és una obligació) d'empadronar-se en el municipi on resideixi. Si viu en més d'un municipi, ho haurà de fer en el municipi on visqui més temps al llarg de l'any. Si no ho fa així, està empadronat irregularment i l'Ajuntament hauria de donar-lo de baixa del padró.
    La condició de família nombrosa la formen els progenitors -o parelles estables de fet inscrites, o adoptants legals- (un o dos)i com mínim tres fills (o adoptats). Els fills han de conviure amb els pares o un d'ells(o adoptants), dependre'n econòmicament i tenir, o bé menys de 21 anys, en general, o menys de 26 anys si acrediten que estan cursant estudis universitaris, FP de grau superior, o estudis equivalents.
    Un fill a l'atur que no estudiï, major de 21 anys, no pot estar inclòs en el còmput de família nombrosa. (Hi ha una série de casuística especial: fills orfres, discapacitats, fills de cadascun dels progenitors, etc., que també computen).
    Com és fàcil "enganyar" si hom viu o no amb els pares, només que els pares visquin en el municipi, reunint els requisits legals per ser considerada de família nombrosa, un fill que no hi visquès (menor de 21 anys o de 26 si estudia) podria servir per donar el "pego" de computar per a l'existència de família nombrosa.

    La família nombrosa s'acredita mitjançant un Certificat que emet el Dpt. d'Acció Social i Ciutadania de la Generalitat.

    Ricard (pare i fill de família nombrosa).

    ResponElimina
  4. Entesos. Entenc que la residència habitual es demostra amb l'empadronament.
    Ja s'ha vist a Vic les "obligacions" que tenen els ciutadans d'empadronar-se allà on viuen i dels recursos que tenen els ajuntaments per identificar els empadronaments irregulars.
    L'esperit de la llei sempre és bo, la dificultat radica en l'aplicació

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris.