Últimes opinions:

Escriu i envia la teva opinió per correu electrònic. Indica un Nom o pseudònim i un Tema.

Si vols utilitzar un correu anònim: ves a Gmail. Usuari: opinio.anonima Contrasenya: anonimat. Envia el teu missatge a vilamajoropina@gmail.com

No es publicaràn opinions sense nom o pseudònim.

Doneu un cop d'ull als últims comentaris:

Al peu de cada opinió trobareu un enllaç per deixar-hi els vostres comentaris. Participeu-hi.

____________________________________________________________________________

dissabte, 3 de gener del 2009

Per SPectiVa. No és el mateix...

Contestant a en Malpensat/da, certament, amb dos anys de diferència, ISP ha fet amb les Ordenances Fiscals per al 2009 quelcom semblant al que va fer CiU amb les del 2007. En els dos casos, el darrer dia es van presentar, en el seu moment per part de CiU com ara ho ha fet ISP, al.legacions d'impugnació de les Ordenances Fiscals, justament el darrer dia per a poder-ho fer, i en dates molt semblants, el 28-12-2006 i el 29-12-2008, sense marge per a què aquestes al.legacions poguessin passar pel Ple com és perceptiu. En el segon cas, però, el Regal d'en Zapatero ha posat un Ple a punt de caramel, i gràcies a aixó, una xiripa, s'han salvat les ordenances Fiscals del 2009, situació que no va existir el 2006. En Llesuy deu haver aprés la lliçó. Però no és el mateix. No és el mateix presentar una impugnació buida de contingut legal, amb un únic i clar propòsit de "sabotejar" un acte tant important, que exigir el cumpliment estricte de la legalitat en un assumpte de tanta transcendència. Cal conèixer la crònica documentada dels fets per apreciar les diferències: - Es publica en el BOP (18-11-2006) l'aprovació de les Ordenances Fiscals, abans de fer-se el Ple Municipal. - Aquest Ple es celebrà certament més tard, el 23-11-2006. - El 28-12-2006 (Registre d’Entrada 4623) CiU va impugnar les ordenances exactament igual, el darrer dia per poder-ho fer. - Igualment, una Resolució d'Alcaldia del mateix dia ho desestimava. Però la desestimació d'aquestes al.legacions són únicament competència del Ple, no pas de l'Alcalde ni de la Junta de Govern. - En data 22-1-2007, el Grup Municipal de CiU presentà un Escrit de Reposició contra la Resolució d'Alcaldia de 28-12-2007. - El 25-1-2007, una nova Resolució d'Alcaldia (nº 149) desestima aquest Recurs de Reposició. - En aquesta ocasió, el Ple es va reunir el mateix dia 25-1-2007, ratificant aquesta Resolució. - Finalment, el BOP de 30 de desembre publicava l'aprovació definitiva de les Ordenances. - En data 2-3-2007, la Diputació, a instàncies de CiU demana comptes a l'Ajuntament sobre el procediment seguit per a l'aprovació de les Ordenances Fiscals. El Govern se n'adona de la manca de seguretat jurídica del procediment que ha engegat, eufemisme per reconèixer que el procediment no ha seguit la legalitat. - El Ple de 19-3-2007 finalment no té més remei que tirar enrera i deixar sense efecte el procediment i les Ordenances Fiscals del 2007. - Finalment, el 2-4-2007, es publicava al BOP el reconeixement del greu error legal i es prorrogaven par al 2007 les ordenances del 2006. No és el mateix.
En contra de la dita espanyola de "Piensa mal y acertarás", m'estimo més la de "Piensa bien aunque te equivoques". I tot sense trencar mai cap llança per cap de les persones que, aqui i a Xina fan de "polítics".
Per aixó, per definició, no soc malpensat.