Últimes opinions:

Escriu i envia la teva opinió per correu electrònic. Indica un Nom o pseudònim i un Tema.

Si vols utilitzar un correu anònim: ves a Gmail. Usuari: opinio.anonima Contrasenya: anonimat. Envia el teu missatge a vilamajoropina@gmail.com

No es publicaràn opinions sense nom o pseudònim.

Doneu un cop d'ull als últims comentaris:

Al peu de cada opinió trobareu un enllaç per deixar-hi els vostres comentaris. Participeu-hi.

____________________________________________________________________________

dijous, 29 d’abril del 2010

Carta oberta: Els Pinsos de Sant Pere.

Pel seu interès, reproduïm una carta publicada a l'edició digital de L'actualitat del Baix Montseny:

Sóc Josep Bayés Pascual, visc al nucli de Sant Pere de Vilamajor des de fa ja molts anys, i durant aquests anys he vist créixer el poble, i he vist desaparèixer el poc comerç que hi havia. He estat dels pocs afortunats de tenir la feina al costat de casa. Fa 27 anys que treballo a Pinsos Picart. Sé que la indústria on treballo i que és la font d'ingressos de la meva família, a vegades pot ser molesta per la seva activitat. I sabia que algun dia hauria de marxar. Els ajuntaments passaven i cap d'ells amenaçava tancament. Vaig tenir una esperança quan l'Ajuntament va dir que volia traslladar la indústria per no haver de tancar-la definitivament, així jo i els companys i companyes que hi treballem, molts d'ells del poble, no aniríem a l'atur.

No entenem però l'actitud d'alguns que es diuen veïns, quan després del compromís de trasllat dels Pinsos treuen les pancartes dient que volen la fabrica fora Ja! Ja? Després de tants anys, s'ha de resoldre de cop? On eren fins ara? No tenien pressa fins ara? No fèiem pudor? No fèiem soroll? Això em fa pensar que aquests 'veïns' de la pancarta són nouvinguts al poble, i que quan van venir a viure o a estiuejar, la fabrica ja hi era.

Si els propietaris de la fàbrica arriben a l'acord per anar a un altre lloc del poble; els hi donareu temps per fer-ho, o fareu anar l'escarni i la persecució com a manera d'actuar de tot el que feu fins ara i portareu la pressió demanant, com algú ha fet ja, demanant el seu tancament? Sabeu de les nostres angoixes i pors? Alguns ja som 'grandets', tota la nostra vida ha estat fer la mateixa feina, on anirem?

Demano als veïns i veïnes de les pancartes, que respectin la voluntat de l'empresa, treballadors i Ajuntament perquè la gent que tenim la sort de gaudir d'una feina, podem seguir-ho fent, som veïns com vosaltres, entenem les vostres raons i estem d'acord que no podem seguir on estem, però hauríeu d'entendre també que si aquesta feina hagués començat fa anys ja estaria enllestida, ara per córrer massa, destruirem uns llocs de treball en uns moments, en que qui té feina, té un tresor.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies pels teus comentaris.