Últimes opinions:

Escriu i envia la teva opinió per correu electrònic. Indica un Nom o pseudònim i un Tema.

Si vols utilitzar un correu anònim: ves a Gmail. Usuari: opinio.anonima Contrasenya: anonimat. Envia el teu missatge a vilamajoropina@gmail.com

No es publicaràn opinions sense nom o pseudònim.

Doneu un cop d'ull als últims comentaris:

Al peu de cada opinió trobareu un enllaç per deixar-hi els vostres comentaris. Participeu-hi.

____________________________________________________________________________

dijous, 22 de gener del 2009

Petitó. Bon Any

Bon any nou per a tots/es els usuaris/lectors/col·laboradors de Vilamajor Opina i moll especialment al nostre "guru" Per Spectiva, el qual ens brinda l'oportunitat d'expressar els nostres sentiments vers Sant Pere de Vilamajor He demanat als Reis que els ciutadans i ciutadanes de Vilamajor continuin i augmentin les seves opinons per què entre tots podem fer que Sant Pere sigui millor. (5 de gener)

dissabte, 17 de gener del 2009

Ulises. La renúncia d'Higini Herrero

El 30 de noviembre de 2008 publiqué en el blog de "Reflexions de Vilamajor" el siguiente articulo: "El tema de las taxa es la punto del iceberg de los problemas del gobierno actual de Sant Pere de Vilamajor. El señor alcalde se esta quedando solo. Tan solo, que miembros del equipo de su gobierno que pertenecen a su partido politico, no estan de acuerdo con su politica dictatorial y de enfrentamiento constante. Se rumorea que habran dimisiones de regidores que estan hasta las narices. El tiempo lo dira" Ha pasado un mes y medio y se ha confirmado la renuncia del regidor de cultura Higini Herrero por causas "personales". ¿Se puede alegar como causa personal no estar de acuerdo con su jefe? Esta claro para mi y para mucha gente del municipio cuales han sido las causas de su renuncia. En este pueblo hace falta politicos valientes como Higini Herrero que renuncia a su cargo delante de la incompetencia de su jefe. Ahora solo hace falta que su amor hacia el pueblo sea mayor que su lealtad hacia su exjefe y denuncie publicamente TODO, tanto lo bueno como lo malo. Ahora a esperar quien sera el siguiente en caer. José Maria Llesuy siempre se queda solo ante el peligro. Por cierto, ¿quien sera el substituto de Higini Herrero? Supuestamente el siguiente de la lista. ¿Quien era? Mi memoria no llega para tanto. ¿Alguien lo sabe?

diumenge, 11 de gener del 2009

Petitó. Gestió de l'episodi de nevades

Després de veure el que ha passat a la"magnífica" comunitat autònoma de Madrid vers el temporal de neu, no em puc estar de fer el següent comentari. La nit del 6 al 7 de gener va caure una nevada de dimensions considerables a Vilamajor. La més gran dels darrers 15 anys amb gruixos superiors als 20 centímetres. Com la situació era excepcional i difícil de viure, em vaig calçar i vestir apropiadament i vaig anar a donar un vols per l'entorn de casa meva. A part de la meravellosetat paisatgística, hagueren altres circumstàncies que cridaren la meva atenció. El caos generat fou important: cotxes que no podien accedir a casa seva, sobretot, per proximitat (desconec el que va passar en altres veïnats) a can derrocada, on les pujades i baixades plenes de neu vam provocar més d'un ensurt algú, sobretot aquells conductor que no tenien cadenes. Vaig donar un cop de ma aquells que ho necessitaven i sobretot donar-los ànims. La seva cara era un poema. M'explicavem que feia horas que intentaven arribar a casa però, primer a la variant de Llinars i després a la carretera de Sant Antoni, la neu feia molt difícil la conducció. També fou nit de sorpreses agradables: un tractor escampant neu per la carretera i carrers, un cotxe de l'ajuntament amb eln ostre amic Manel per donar suport a les persones que els calia ajut; el cap de serveis, l'Illa, donant voltes i més voltes controlant la situació... i suposo que els vigilants i altres serveis disposats per l'ajuntament. En aquest bloc es parla molt malament de l'ajuntament quan fa malament la seva feina. Però també vull trencar una llança a favor d'ells i per això crec que és de dret publicar quan fan bé la feina i aquest cop l'han fet perfecte. En poc temps l'ajuntament ha creat un dispositiu per ajudar en tot el possible als ciutadans de Vilamajor. XAPEAU. Però també un 10 pels trebalaldors que es van passar part de la nit sense dormis per ajudar-nos. XAPEAU. Gràcies a la voluntarietat i a la previsió no hem patit el caos de Madrid.

dissabte, 3 de gener del 2009

Per SPectiVa. Malpensat

Els teus comentaris fan honor al teu sobrenom: definitivament malpenses. Si llegeixes amb més atenció veuras que reconec que ISP i CiU han fet el mateix amb dos anys de diferència. Jo no parlaria tant d'intencions com d'idèntics objectius. Quan a les formes, no hi ha, baix cap mena de dubte, color: les diferencies són tantes com entre la xapussa i l'impecabilitat, la visceralitat i la raó. O és que hom pot pensar que un Ajuntament pot regir-se al marge de la Llei? La innocència (si n'hi ha) no està renyida amb la llestesa (si n'hi ha). Malpensar si que està renyit amb ser innocent. No hi ha misteris pel que fa a les fonts d'informació, però abans de malpensar cal llegir amb més atenció: no dono mai informacions que no estiguin plenament documentades, és l'estil d'en Per SPectiVa; per estar mal informats i desinformar ja hi ha un munt d'altri. Veuràs que vaig enllaçant amb les fonts. Si les llegissis veuries que totes les dades surten de les fonts. L'acta del Ple de l'Ajuntament del 19 de març de 2007 et dóna tot l'historial. Totes les dades estan "penjades" al web municipal, adhuc l'article en relació amb els fets que va publicar CiU al Butlletí municipal i el BOP en va donant comptes. Alló que simplement malpenses, és hereu de la ignorància, que sempre és més atrevida que la innocència. Documentar-se és la base de l'informació veraç. L'informació veraç és la base d'una opinió fonamentada. L'opinió fonamentada és la condició necessària per a tenir perspectiva... I tenir perspectiva ens fa més lliures. Per cert, no hi ha recurs administratiu per a un escrit de reposició. Haurien de ser altres molt més complicades vies, doncs està esgotada la via administrativa (llegeix la Llei de Procediment Adminstratiu, 30/1992 de 26 de novembre). Pel que fa a "l'apropament a l'equip de Govern", malpensa; potser és a l'inrevés.

Malpensat/da. Impugnació d'Ordenances Fiscals

Tant llest que ets per algunes coses i tant innocent per d'altres. Realment penses que la intenció de CiU a l'any 2007 no era la mateixa que l'ISP al 2008? No dubtis que la intenció és la mateixa. Diferències: cap ni una. Caldrà veure si l'ISP fa un escrit de reposició. Com el meu nom diu, faré de malpensat: podries dir com obtens les informacions que dones com "els registres d'entrada a l'ajuntament" i "les resolucions de l'alcaldia". La veritat es que no he estat capaç de localitzar-les i crec que, almenys les primeres, no són de domini públic. Si ho has demanat per escrit, deu n'hi do la celeritat en què te les han donat ja que el meu anterior escrit avui ha sortit publicat (malgrat que fa dies que el vaig enviar). Potser tens algú dins de l'ajuntament que et facilita la informació inmediatament? Així es podria entendre la teu "apropament" a l'equip del govern. Però potser estic equivocat/da. Ja saps que sóc una malpensat/da

Per SPectiVa. No és el mateix...

Contestant a en Malpensat/da, certament, amb dos anys de diferència, ISP ha fet amb les Ordenances Fiscals per al 2009 quelcom semblant al que va fer CiU amb les del 2007. En els dos casos, el darrer dia es van presentar, en el seu moment per part de CiU com ara ho ha fet ISP, al.legacions d'impugnació de les Ordenances Fiscals, justament el darrer dia per a poder-ho fer, i en dates molt semblants, el 28-12-2006 i el 29-12-2008, sense marge per a què aquestes al.legacions poguessin passar pel Ple com és perceptiu. En el segon cas, però, el Regal d'en Zapatero ha posat un Ple a punt de caramel, i gràcies a aixó, una xiripa, s'han salvat les ordenances Fiscals del 2009, situació que no va existir el 2006. En Llesuy deu haver aprés la lliçó. Però no és el mateix. No és el mateix presentar una impugnació buida de contingut legal, amb un únic i clar propòsit de "sabotejar" un acte tant important, que exigir el cumpliment estricte de la legalitat en un assumpte de tanta transcendència. Cal conèixer la crònica documentada dels fets per apreciar les diferències: - Es publica en el BOP (18-11-2006) l'aprovació de les Ordenances Fiscals, abans de fer-se el Ple Municipal. - Aquest Ple es celebrà certament més tard, el 23-11-2006. - El 28-12-2006 (Registre d’Entrada 4623) CiU va impugnar les ordenances exactament igual, el darrer dia per poder-ho fer. - Igualment, una Resolució d'Alcaldia del mateix dia ho desestimava. Però la desestimació d'aquestes al.legacions són únicament competència del Ple, no pas de l'Alcalde ni de la Junta de Govern. - En data 22-1-2007, el Grup Municipal de CiU presentà un Escrit de Reposició contra la Resolució d'Alcaldia de 28-12-2007. - El 25-1-2007, una nova Resolució d'Alcaldia (nº 149) desestima aquest Recurs de Reposició. - En aquesta ocasió, el Ple es va reunir el mateix dia 25-1-2007, ratificant aquesta Resolució. - Finalment, el BOP de 30 de desembre publicava l'aprovació definitiva de les Ordenances. - En data 2-3-2007, la Diputació, a instàncies de CiU demana comptes a l'Ajuntament sobre el procediment seguit per a l'aprovació de les Ordenances Fiscals. El Govern se n'adona de la manca de seguretat jurídica del procediment que ha engegat, eufemisme per reconèixer que el procediment no ha seguit la legalitat. - El Ple de 19-3-2007 finalment no té més remei que tirar enrera i deixar sense efecte el procediment i les Ordenances Fiscals del 2007. - Finalment, el 2-4-2007, es publicava al BOP el reconeixement del greu error legal i es prorrogaven par al 2007 les ordenances del 2006. No és el mateix.
En contra de la dita espanyola de "Piensa mal y acertarás", m'estimo més la de "Piensa bien aunque te equivoques". I tot sense trencar mai cap llança per cap de les persones que, aqui i a Xina fan de "polítics".
Per aixó, per definició, no soc malpensat.

Isaac. Reyes de Zapatero

Los reyes de Sr. zapatero nos traen 650.000€ los cuales el ayuntamiento ha presentado sus proyectos, los cuales como todas las ideas son buenas pero pienso que perdemos la ocasión de evitar seguir tirando el dinero en el centro del pueblo sin comunicación directa con los distintos núcleos del Municipio. Pienso que mientras esta situación no cambie a reconocer que Sant Pere somos todo el municipio no avanzaremos , en cambio si pagaremos mas por servicios que no utilizaremos al trasladarnos a hacer nuestras gestiones y compras en otros municipios. Un saludo

Malpensat/da. La meva carta als Reis (III)

El darrer article que has penjat al blog, demostra que tinc tota la raó del món: els nostres polítics (tots) es miren més el cul que no pas la ciutadania. La darrera actuació de l'ISP ha estat vergonyosa per què el que cercava era fer-li mal a l'alcalde i a l'equip del govern i no pas per ajudar a la ciutadania. Però analitzem la situació: - El CiU, que ara governa amb el seu cap al capdavant, ja va utilitzar aquesta estratègia temps enrera i , digui el que digui Per SPectiva, l'objectiu era el mateix: fer mal al govern municipal per sobre del que era necessari per la ciutadania. Recordeu-vos que la puja d'impostos va haver-se d'aturar durant un any. El CiU va fer una oposició demolidora (estil PP). Que esperava que faria l'oposició ara que ells es trobem al poder? Creuar-se de mans?. El que siembra recoge tempestades. - L'ISP no pensa en la ciutadania. L'ISP només pensa en fer-li mal a l'alcalde i al govern municipal. L'ISP el que vol es apuntar-se un tanto. L'ISP hauria de donar-se'n compte que no fer les marranades que feien els d'abans li donaria molt més crèdit. La ciutadania no oblida. Tots plegats continuen amb la guerra mentre que al mig el ciutadà ho paga amb escreix. No tenen vergonya? Malpensat

Malpensat/da. La meva carta als Reis (II)

En referència a l'article "Cal anular ja convenis urbanístics del POUM-2005" No em puc estar de comprovar i reafirmar les meves tesis a mesura que sorgeixen noves informacions. Amb els mapes a la mà, els quals es visualitzen al blog de "Reflexions de Vilamajor", es veu que realment l'anterior partit polític a l'oposició va manipular a la seva conveniència la primera comissió d'urbanisme. El conveni de can Son significava més de tres hectàrees de sòl qualificat com a equipaments a canvi de 14 cases a la zona de 4 camins. Una minúcia. Amb el nou govern, que eren els que estaven abans a l'oposició, el primer que van fer fou fotre fora a l'Agàpit (antic planificador del POUM), el qual segurament encara "flipa en colors" per tot plegat; i intentar anul·lar el conveni. A canvi, com alternativa, el nou tripartit (PP-PSC i CiU) ens ofereix (com equipaments o com residencial) tot el sòl que es troba situat entre Sant Antoni i Sant Pere. Ha estat un bon canvi? Ho desconec però del que si que estic segur/a és que el POUM balla en funció del que governa i no pas en funció de les necessitats del poble. I si no s'aprova el nou POUM durant aquesta legislatura i a la propera guanya el ISP, tornarà a canviar de nou el POUM? I que diu ERC de tot plegat? Ara estan d'acord amb el nou POUM quan abans no? I de les decissions de la primera comissió d'urbanisme, de la qual tinc entès en formaven part els pesos pesants del CiU, no serveixen per a res? No es tenen en compte? per què jo vaig estar present al consell del poble on es van fer la presentació de l'informe, inclús tinc una còpia a casa meva, i us puc assegurar que el model de poble que es descrivia no és, ni de bon tros, el model de poble que ara ens presenten. El polítics canvien d'opinió en funció de les necessitats particulars que tenen. Ho tinc clarissim. I per això estic avergonyit/ada: Amb el GISP per què tothom s'ha donat compte que la seva intenció era purament particularista, la defensa dels seus propis interessos. Estan a l'oposició però no en foten res de res. Indignant. Amb el PP per què es va presentar una persona que no era del poble, ni tant sols havia estat participant en actes, però com no en trobaven ningú es va presentar ell. Això si , diuen que és molt bona persona. Raó suficient per fer-lo entrar al govern municipal. Curiòs. Amb el PSC per què ha anat de més a menys. Va començar fort a la passada legislatura fent una encomiable feina, però aquesta no se li ha vist el plumero. Que ha fet de la seva cartera de turisme? I de l'esport? ha hagut algun resultat? Bé, sembla que cobriran la piscina de Can Ram. Sospitòs. Amb ISP per què s'ha equivocat al complert. No es pot deixar el govern i entrar en una guerra frenètica contra l'equip del govern. Fa una oposició destructiva que no en portar enlloc. Fa el que va fer el CiU a l'anterior legislatura i que l'ISP tant va criticar. La capitana mai pot abandonar un vaixell quan s'està enfonsant. Decepcionant. Amb Ciutadans per què el seu capitots cada legislatura canvia de partit. Està clar quins són els seus interessos. En tot cap no són pas el de la generalitat del poble. Reiteratiu. Amb ERC per què no està fent una oposició com caldria. Dóna la sensació que li estan ficant tots els gols per l'esquadra. Els han humiliat, els han menyspreat, fins i tot insultats però ells no responen. Que amb la marxa del seu anterior lider la direcció ha quedat buida? Per què no defensa els mateixos postulats que va defensar durant la seva lesgislatura? eren un postulats particulars de l'alcalde no compartits per la militància?. Per reflexionar. Finalment amb CiU, potser ha fet el que tothom esperava i per això no ens sorpren. Tots sabíem del tarannà del seu cap i tots sabíem que seria una legislatura conflictiva. Res a dir. El que si que no accepto són els canvis d'opinió vers una legislatura a l'altra. El que abans criticava de forma malaltisa (com el PP amb el PSOE) ara defensa amb petulància. Un polític no pot canviar d'opinió en funció de com bufa el vent. El CiU actual porta un política lerrouxista 100%. Por. Per tot plegat, defenso que l'actual situació política del municipi dóna PENA. Tenim uns suposats polítics que pensen més en el seu cul que no pas en el poble. El polític ha d'estar al servei dels ciutadans i no al servei de si mateix per mantenir-se en el poder.El polític s'ha de deixar dels amiguismes. Els polítics del nostre poble no ho fan bé. Cap ni un. Malpensat/da